Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Eén Europese kapitaalmarktunie, goed voor de economie

MKB-Nederland en VNO-NCW staan positief ten opzichte van de plannen van de Europese Commissie voor één Europese kapitaalmarktunie. Dit kan het Europese bedrijfsleven minder afhankelijk maken van financiering door banken. En dat kan op termijn een impuls geven aan de kredietverlening van het bedrijfsleven. Verder is het positief dat de Europese Commissie het aantrekkelijker voor institutionele beleggers, zoals verzekeraars en pensioenfondsen, wil maken om te investeren in de Europese economie. Nu wordt dat voor sommige investeringen door regelgeving moeilijk gemaakt, aldus de ondernemersorganisaties.

Makkelijker investeren

Door één Europese kapitaalunie kan het volgens MKB-Nederland en VNO-NCW makkelijker worden om beschikbaar kapitaal bij institutionele beleggers te gebruiken ten gunste van de economische groei. Het aantrekkelijker maken voor deze partijen om te investeren in de Europese economie kan bijdragen aan de structurele groei van de Europese economie. Daarbij moet volgens de ondernemersorganisaties ook gekeken worden naar andere regelgeving die belemmerend kan werken op de beschikbaarheid van kapitaal.

Korte termijn

MKB-Nederland en VNO-NCW stellen wel dat een goed werkende Europese kapitaalmarkt niet met een druk op de knop is geregeld. Het is voor de langere termijn verstandig om de financieringsstrategie van het Europees bedrijfsleven te diversifiëren en tegelijkertijd beschikbaar kapitaal productiever in te zetten. Met de plannen voor standaardisering van het verpakken van leningen, de herziening van de prospectusrichtlijn en het aanpassen van kapitaalseisen voor investeringen in infrastructuur doet de Europese Commissie volgens de ondernemersorganisaties óók op de korte termijn een aantal goede voorstellen.

bron: MKB

Gerelateerde artikelen

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

In 2005 begon Buckaroo als Payment Service Provider in Nederland. In 2020 opende Buckaroo een kantoor in België. Buckaroo was de eerste aanbieder van ...

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...