Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Euler Hermes ziet schade door faillissementen toenemen

Kredietverzekeraar Euler Hermes ziet de schade die optreedt door faillissementen steeds verder oplopen. Uit een recente studie van de kredietverzekeraar naar faillissementen in Duitsland blijkt dat de strop door bedrijven die failliet gaan het afgelopen jaar met 48% is gestegen. Ook in Nederland ziet Euler Hermes de faillissementen in omvang toenemen.

Van augustus 2015 tot augustus dit jaar steeg de totale schadepost door faillissementen bij onze oosterburen tot € 26 mrd, bijna 50% hoger dan in het jaar ervoor. Gemiddelde kostte een bankroet in Duitsland het afgelopen jaar € 1,2 mln, een bedrag dat volgens Euler Hermes de komende jaren in Duitsland zal blijven toenemen.

Versleten concepten, stagnerende wereldhandel

“Wat opvalt is dat het vooral grotere bedrijven zijn die in Duitsland failliet gaan”, vertelt Walter Toemen, directeur Risk van Euler Hermes Nederland. “Gevestigde bedrijven die niet in staat blijken mee te groeien met de tijd. Ze houden vast aan oude, versleten concepten. Dat lukt een tijd, maar op een gegeven moment houdt het op.” Ook wijst Toemen op de stagnerende wereldhandel. “Voorheen bedroeg de groei van de wereldhandel in economische goede tijden meer dan 10%. Nu komen we niet verder dan 4%.”

Faillissement V&D

“Ook in Nederland zien wij, hoewel op kleinere schaal en beperkt tot enkele branches, dat de faillissementen groter worden in omvang. Het voorbeeld van V&D is iedereen bekend. Retail non-food heeft het sowieso moeilijk in ons land. Moeizaam gaat het nog steeds in de bouw en constructie, en dan vooral bij de grote ondernemingen. Gelukkig stijgt hier de generale vraag maar de infra-problemen zijn nog niet voorbij. Verder zien we bij andere branches een enorme vraaguitval zoals bij de offshore.”

Bron : Euler Hermes

Gerelateerde artikelen

Aantal faillissementen in mei gedaald

Aantal faillissementen in mei gedaald

Rechtbanken hebben in mei 185 faillissementen uitgesproken. Dit zijn er 19 minder dan in april en 207 minder in vergelijking met dezelfde periode vori...

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...