VCMB Eindejaarsblog met Herman Peeters, Voorzitter VCMB en Principal Consultant bij Experian

In deze eindejaarsblog een bijdrage van Herman Peeters Voorzitter VCMB en Principal Consultant bij Experian 

Op reis naar het nieuwe jaar

Vorig jaar rond deze tijd heb ik ook een VCMB-eindejaar blog geschreven die begon met: “Vrolijk word ik er niet van, dit weekend opnieuw een lockdown aangekondigd”. Het is maar goed dat ik eind 2021 niet kon voorspellen wat er in 2022 allemaal ging gebeuren. Inmiddels kennen we de echte dieptepunten die treurig genoeg ook nog niet tot een einde zijn gekomen. Maar ik ben van nature positief ingesteld en daarom durf ik te zeggen dat er ook genoeg is dat ons vrolijk stemt. Vooral als ik als voorzitter van VCMB terugkijk op 2022.

VCMB 2022 in vogelvlucht

In de aanloop naar de ALV in het Spoorwegmuseum hebben we in ons bestuur zoals dat hoort de balans opgemaakt. Financieel uiteraard, dat hoort bij een jaarafsluiting. Maar veel belangrijker, wat we als bestuur georganiseerd hebben voor en met de leden. Dat leverde een blijmakend overzicht op:

Roundtables, ledenlunches, webinars, congres, waardenonderzoek, internetconsultaties, uitbreiding stakeholders omgeving, kandidaat-leden, nieuwe bestuursleden, herpositionering VCMB-Raad, meer bekendheid, hogere ledenparticipatie en een financieel gezonde organisatie.

VCMB in beweging

Ons vakgebied is in beweging. VCMB dus ook. Samen met onze leden volgt ons bestuur de bewegingen en anticipeert op wat er komen gaat. Onze keuze voor het Spoorwegmuseum om daar de ALV te organiseren past daar precies bij. De trein brengt mensen vooruit, naar verre bestemmingen en doelen. Onderweg leer je nieuwe mensen en andere culturen kennen, doe je nieuwe ideeën op.

De trein is ook een mooie metafoor bij de thema’s die we als bestuur gekozen hebben voor 2023. Treinen rijden (ook) internationaal, de trein stopt ook bij station Den Haag, het treinvervoer innoveert als duurzaam alternatief. En elke zomer brengt de trein onze aankomende jonge professionals naar zonniger oorden om op te laden voor de volgende levensfase.

Creditmanagement klantreis

Onze ALV heb ik geopend als treinconducteur. Eén die serieus vrolijk en trots wordt van het bijeenbrengen van vakgenoten die samenwerken aan de creditmanagement-klantreis. Die reis brengt ons langs verschillende stations. Het VCBM-spoorboekje voor 2023 is inmiddels gepresenteerd. De exacte bestemmingen, vertrek- en aankomsttijden volgen nog. Soms zullen we last hebben van vertragingen of valt er een trein uit. Maar samen bereiken we de door ons gekozen bestemming.

Ik wens dat we die reis komend jaar mogen voortzetten met een geweldig bestuur, onze onovertroffen officemanager, een betrokken VCMB-Raad en een prachtig ledenbestand. Namens het bestuur wil ik iedereen die betrokken is bij het VCMB bedanken voor het vertrouwen.

Iedereen fijne feestdagen toegewenst en graag weer tot volgend jaar!

Herman Peeters
Voorzitter