Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Financiële problemen rechtspraak: Rechters en officieren sturen noodkreet

De rechters en officieren van justitie zeggen dat het steeds moeilijker wordt om hun werk goed te doen, mede omdat er financiële problemen zijn. Ze hebben een brandbrief geschreven naar de minister voor Rechtsbescherming, Sander Dekker, en de leden van de Tweede en Eerste Kamer.

,,De rechtspraak als pijler onder de democratische rechtsstaat staat onder druk en dreigt te worden uitgehold”, stelt de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak. In de brief, in handen van Nieuwsuur, reppen de magistraten over een nijpend tekort aan rechters, officieren van justitie en hun ondersteunend personeel en structurele overbelasting. ,,De veerkracht van de werkvloer, van de magistraten en hun ondersteuning, is niet oneindig.”

Rechtspraak verkeert in financieel zwaar weer

De rechtspraak verkeert volgens hen in financieel zwaar weer, mede door een vertraagd digitaliseringsproject. De magistraten vrezen voor een volgende bezuinigingsronde. ,,Het noodzakelijke evenwicht tussen de verschillende staatsmachten in onze democratische rechtsstaat maakt echter dat er niet verder op de rechtspraak bezuinigd kan worden.”

Verder bezuinigingen is onverstandig

Directeur Geert van Rhee van de vakvereniging van rechters en officieren erkent dat de brief weinig invloed zal hebben op de plannen die op Prinsjesdag worden gepresenteerd. ,,Als we alleen een zak geld erbij hadden willen hebben, hadden we deze brief twee maanden eerder moeten schrijven. Maar het gaat om veel meer dan geld.”

Van Rhee hoopt dat de brandbrief wel de behandeling van de Miljoenennota in de Tweede Kamer beïnvloedt. ,,Wij hebben geen goed gevoel bij aanstaande dinsdag. Ik hoop dat Kamerleden zich nu afvragen of verder bezuinigen wel een goed idee is.”

Bron: AD & NieuwsNL

Gerelateerde artikelen

VCMB verwelkomt Graydon als nieuw lid

VCMB verwelkomt Graydon als nieuw lid

Graydon gelooft dat transparantie het vertrouwen tussen zakenpartners versterkt. Als ondernemingen een goed beeld hebben van de opportuniteiten die er...

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

In 2005 begon Buckaroo als Payment Service Provider in Nederland. In 2020 opende Buckaroo een kantoor in België. Buckaroo was de eerste aanbieder van ...

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...