Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Flanderijn: THE BOOST 2017 EEN SUCCES!

Dit jaar organiseerde de Flanderijn Foundation voor de derde keer The Boost, onze vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen. The Boostcamp is een van de hoogtepunten van The Boost. In de eerste week van november volgden de deelnemers vier dagen workshops en activiteiten die hen helpen bij het vinden van een baan.

Flanderijn Foundation

In 2015 richtte Flanderijn de Flanderijn Foundation op om jongeren te helpen. De Flanderijn Foundation richt zich op het vergroten van de maatschappelijke zelfredzaamheid en weerbaarheid van werkloze jongvolwassenen. Belangrijkste doelen zijn het vinden van een geschikte baan en het verbeteren van de maatschappelijke positie van de deelnemers. Om die doelen te bereiken heeft Flanderijn Foundation The Boost ontwikkeld.

The Boost

The Boost is een kosteloos trainingsprogramma van 10 weken voor 15 werkzoekende jongvolwassenen tussen de 18 en 30 jaar met een MBO, HBO of WO diploma. In het voorjaar richten wij ons op het noorden van het land en in het najaar op het zuiden van het land. Het programma is een combinatie van online opdrachten, workshops en een Boostcamp waarin de deelnemers vier dagen aan de slag gaan met hun persoonlijke doelen. Een belangrijk onderdeel van The Boost is de betrokkenheid en inzet van medewerkers van Flanderijn en aangesloten partners. Zo’n 50 vrijwilligers maken een deel van hun vrije tijd vrij om als buddy te werken of om te helpen bij de organisatie van het evenement The Boostcamp.

Intensief traject

Aan The Boost 2017 hebben 15 jongvolwassenen deelgenomen. Ondanks hun afgeronde opleiding lukte het hen niet om een passende baan te vinden. Om de deelnemers weer de nodige energie te geven, volgden zij tien weken lang een intensief leertraject bestaande uit e-learningsmodules en coaching door buddy’s van Flanderijn en de externe coach René Luisman. Hoogtepunt was The Boostcamp, van 2 tot en met 5 november 2017, in het voormalig klooster van Biezenmortel in Brabant. Al snel ontstond er binnen de groep een gevoel van saamhorigheid en werden ervaringen met elkaar gedeeld. De deelnemers deden vier dagen lang zeer enthousiast mee aan de workshops, lezingen en sportieve activiteiten. Er werd veel gesproken, gelachen en soms ook gehuild. Vriendschappen werden gesloten.

Bedankt!

Samenvattend was The Boost 2017 een groot succes, een evenement waarbij de deelnemers veel inspiratie en positieve energie hebben opgedaan. De Flanderijn Foundation spreekt haar dank uit aan alle deelnemers, vrijwilligers en sponsoren!

Gerelateerde artikelen

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...