Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

‘Golf van nep-sms’jes Belastingdienst over het land’

Honderden mensen hebben de afgelopen dagen een sms’je gekregen dat zogenaamd van de Belastingdienst zou zijn. De sms’jes gaan over een betalingsachterstand en er wordt gedreigd met conservatoir beslag.

De Fraudehelpdesk meldt alleen woensdag al 350 meldingen te hebben gekregen. De sms’jes zijn een vorm van phishing: op geniepige manier proberen criminelen aan je bankgegevens te komen, of ervoor te zorgen dat je geld naar hen overmaakt.

Altijd nep

De Belastingdienst communiceert niet per sms. Een sms-bericht van de fiscus over een betalingsachterstand of met het verzoek ergens in te loggen is dus altijd nep.

De Fraudehelpdesk meldt alleen woensdag al 350 meldingen te hebben gekregen. De sms’jes zijn een vorm van phishing: op geniepige manier proberen criminelen aan je bankgegevens te komen, of ervoor te zorgen dat je geld naar hen overmaakt

IDeal-optie

Wie op de link in het sms’je klikt, wordt naar een website gelinkt die sterk lijkt op de website van de echte Belastingdienst, met een iDeal-betalingsoptie. Opvallend is dat hier een ander bedrag wordt getoond. Waarschijnlijk moeten vele nep-sms’jes naar dezelfde homepage leiden.

Melden

Wie zo’n sms ontvangt, kan een screenshot maken en hem melden bij de politie, die er een speciaal online formulier voor heeft, de Belastingdienst zelf of de Fraudehelpdesk.

Bron: Telegraaf.nl

 

Gerelateerde artikelen

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...