Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Gratis aanmaningsbrief

Per 1 juli 2012 is de wettelijke regeling voor vergoeding van buitengerechtelijke kosten van kracht. Deze wetswijziging is dwingend recht in zaken waarin betaling moet worden gedaan door consumenten. Deze dienen een aanmaningsbrief te ontvangen waarin zij nog 14 dagen in de gelegenheid worden gesteld om de vordering alsnog te voldoen. Het komt voor dat rechters eenmanszaken als consumenten beschouwen.

In deze brief kan al wel rente worden gevorderd en dienen de hoofdsom, eventuele rente en het bedrag aan de incassokosten te worden vermeld. De incassokosten zijn pas opeisbaar na die 14 dagen.

Om u van dienst te zijn met het opstellen van deze verplichte aanmaningsbrief hebben wij een superhandige tool voor u ontwikkeld waarin de juiste tekst is weergegeven en waarin het bedrag aan incassokosten automatisch correct wordt berekend.

Na het invullen van de informatieveldjes klikt u op de button ‘Maak brief’ en kunt u de brief op uw eigen briefpapier printen en verzenden.

P.S. Voor vorderingen op bedrijven is deze brief niet verplicht. U kunt deze daarvoor echter wel gebruiken. In uw Algemene Voorwaarden kunnen echter afwijkende voorwaarden staan.

Stel direct een laatste aanmaning op via tekst Aanmaningsbrief

Gerelateerde artikelen

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...