Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Graydon lanceert nieuwe manier van incasseren: de persoonlijke videoboodschap

Met de inzet van klantvriendelijke technologie zet Graydon Incasso de traditionele branche aan tot vernieuwing

In plaats van de gebruikelijke aanmaningsbrief in de traditionele incassomarkt, verstuurt Graydon Incasso vanaf vandaag een gepersonaliseerde videoboodschap. In deze persoonlijke video die de debiteur op zijn telefoon of tablet ontvangt, is te zien welk bedrag er verschuldigd is. De debiteur kan met één klik in de video het bedrag voldoen of contact opnemen met Graydon Incasso voor aanvullende informatie. Als eerste aanbieder in Nederland wil Graydon Incasso met deze persoonlijke videoboodschap voorzien in een steeds groter wordende behoefte naar informatie rondom het incassoproces en via gebruiksvriendelijke toepassingen het incassotraject versnellen.

“De traditionele aanmaning met acceptgiro kennen we sinds de jaren tachtig. Digitalisering en nieuwe technologie heeft in nagenoeg elke sector het gebruiksgemak van de consument verhoogd, alleen in de incassomarkt maakt de printer nog overuren,” zegt John van Drunen, manager van Graydon Incasso. “Ik ben ervan overtuigd dat we met de persoonlijke videoboodschap beter in staat zijn om de debiteur de hand te reiken en te zorgen voor een efficiënter en vriendelijker betaalproces.”

Persoonlijke videoboodschap

Tijdens het incassoproces worden één of meerdere contactmomenten per brief of telefoon vervangen door deze persoonlijke videoboodschap. De gepersonaliseerde video heeft als voordeel dat de gebruiker deze boodschap op ieder moment én via ieder digitaal kanaal (mobiel, laptop, tablet) kan bekijken”

anna

“Uit consumentenonderzoek blijkt dat in bijna één op de tien gevallen een kwijtgeraakte brief de oorzaak is van een betaalachterstand. Juridische vaktaal zorgt er ook voor dat de brief niet altijd goed wordt begrepen”, aldus Van Drunen. “Onze nieuwe videocollega, Anna, legt uit voor wie we de vordering innen, wat de kosten zijn en hoe het invorderingstraject verder verloopt. In tegenstelling tot een brief weten we ook of de gepersonaliseerde videoboodschap door de debiteur naar tevredenheid is ontvangen.”

Verbinding met de klant

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) kwam eind vorig jaar na onderzoek naar de incassobranche met aanbevelingen over de gebrekkige kennis bij debiteuren over het incassotraject en de aanvullende kosten. Door de debiteur persoonlijk te benaderen en op een eigentijdse manier te voorzien van duidelijke informatie, wil Graydon de kennis in de markt te vergroten over hoe een incassotraject verloopt. De persoonlijke videoboodschap is de eerste stap naar toekomstige innovaties op het gebied van Incasso.

Gerelateerde artikelen

VCMB verwelkomt Graydon als nieuw lid

VCMB verwelkomt Graydon als nieuw lid

Graydon gelooft dat transparantie het vertrouwen tussen zakenpartners versterkt. Als ondernemingen een goed beeld hebben van de opportuniteiten die er...

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

In 2005 begon Buckaroo als Payment Service Provider in Nederland. In 2020 opende Buckaroo een kantoor in België. Buckaroo was de eerste aanbieder van ...

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...