Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Griffiekosten niet langer sluitpost van begroting Rechtspraak?

De SP heeft vandaag een initiatiefwetsvoorstelU verlaat Rechtspraak.nl (tweedekamer.nl) ingediend met als doel een aparte begroting voor de Rechtspraak. Als het wetsvoorstel wordt aangenomen krijgt de Rechtspraak de status van college, vergelijkbaar met de Raad van State, de Nationale ombudsman en de Algemene Rekenkamer. Deze colleges hebben een zelfstandige begroting.

Frits Bakker, voorzitter van de Raad voor de rechtspraak, pleitte er eerder dit jaar diverse keren voor de financiering van rechtspraak uit de politieke arena te halen. Hij deed dit onder meer in het Jaarverslag (zie ‘Financiering rechtspraak niet in politieke arena’).

Begroting

De Rechtspraakbegroting is nu onderdeel van de begroting van het ministerie van Veiligheid en Justitie. De Rechtspraak is daardoor afhankelijk van de vraag hoeveel geld de minister ter beschikking heeft. Volgens de wet moeten objectieve maatstaven leidend zijn.

Gerelateerde artikelen

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

In 2005 begon Buckaroo als Payment Service Provider in Nederland. In 2020 opende Buckaroo een kantoor in België. Buckaroo was de eerste aanbieder van ...

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...