Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Groeikansen van bedrijven voor het eerst in beeld gebracht

Groeiend aantal salesvacatures vergroot noodzaak tot effectieve inrichting commerciële inspanningen

Amsterdam, 3 oktober – De toenemende schaarste onder commercieel personeel vergroot de noodzaak van het hebben van een gerichte marketing- en salesstrategie. Met inzicht in de eigen marktpositie en trends in deze markt kan gericht invulling worden gegeven aan efficiënte verkoopinspanningen in sectoren en markten met het grootste groeipotentieel. Bedrijfsinformatiespecialist Graydon lanceert daarom in drie landen Marktanalyse, een datagedreven oplossing die bedrijven op basis van hun eigen data inzicht geeft in o.a. de marktomvang, hun marktpositie en het potentieel van de markt.

Met de groeiende economie lijken de commerciële kansen voor het oprapen. Om deze te kunnen verzilveren is het juist van belang om inzicht te hebben in waar die commerciële kansen zich precies bevinden. Zeker nu er een toenemend tekort is aan salespersoneel waardoor het efficiënt benutten van de beschikbare arbeidskracht nog belangrijker wordt.

 

Markten en klanten in kaart gebracht

Met Marktanalyse biedt Graydon bedrijven gepersonaliseerde rapportages met visuele overzichten die in één oogopslag laten zien hoe hun marktpositie eruitziet. Er wordt in kaart gebracht hoe groot een markt is en hoe een bedrijf in die markt presteert qua marktaandeel en omzet. Bedrijven kunnen onder meer inzicht krijgen in de geografische spreiding van klanten per vestiging, de verhoudingen binnen de klantenportefeuille op basis van omzet of hun omzet in bepaalde focussectoren ten opzichte van andere sectoren. Rob Veneboer, Chief Operating Officer van Graydon: “Met deze inzichten kunnen onderbouwde uitspraken worden gedaan over de groeipotentie van een vestiging, regio of klantsegment op basis waarvan marketing- en salesstrategieën gericht kunnen worden aangescherpt.”

Over Graydon
Graydon helpt het bedrijfsleven al 130 jaar lang aan waardevolle bedrijfsinformatie om weloverwogen financiële en commerciële beslissingen te nemen. Door uit diverse bronnen grote hoeveelheden data te verzamelen, analyseren en interpreteren, leveren wij klanten inzichten op het gebied van kredietinformatie, risk & compliance en marketinginformatie. Hierbij maken we gebruik van meer dan 130 internationale databases en de gegevens van meer dan 90 miljoen bedrijven. Graydon heeft kantoren in Amsterdam, Antwerpen, Londen en Cardiff. Sinds 2016 is Graydon onderdeel van Atradius, een van de grootste kredietverzekeraars ter wereld.

Bron: Graydon

Gerelateerde artikelen

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...