Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Haagse Commissie:
Update Internet consultatie wetsvoorstel
kwaliteit incassodienstverlening

“ Op 04 februari 2020 heeft het ministerie van justitie en veiligheid het wetsvoorstel kwaliteit incassodienst verlening (Wki) gepubliceerd op internet, dit ter consultatie.

Tot en met 18 maart 2020 was er de gelegenheid om een reactie te plaatsen bij dit wetsvoorstel. Het wetsvoorstel is te vinden via https://www.internetconsultatie.nl/kwaliteitincassodienstverlening.

Haagse Commissie

De Haagse Commissie is van meet af aan betrokken geweest bij de totstandkoming van deze wet.

Dit vanaf de eerste bijeenkomst in kleine kring in 2016 die was opgezet door Carla Schouten (CU) en mevrouw Keklik Yucel, tot en met de laatste bijeenkomst in december 2019 waarbij alle marktpartijen nog hun laatste zegje konden doen.

Zowel de Haagse Commissie als een aantal van haar afzonderlijke leden zijn voorts ook individueel geraadpleegd door de ambtenaren van het ministerie die uiteindelijk dit wetsvoorstel hebben geschreven. Daardoor hebben we een sterke inbreng kunnen hebben op de besluitvorming.

Als Haagse Commissie hebben wij bij de internet consultatie om extra aandacht gevraagd voor de positie van de incasso dienstverleners die incassozaken behandelen op eenmanszaken, VOF ‘s en commanditaire vennootschappen en daarbij verzocht om deze groep niet op een hoop te gooien met particulieren. De eerste groep neemt namelijk deel aan het handelsverkeer en wordt ook in andere regelgeving niet onder de groep particulieren geschaard.

Ook hebben wij verzocht om bij de regelgeving met betrekking tot de incassotarieven het onderscheid tussen vorderingen op particulieren en vorderingen op bedrijven nader te verduidelijken, dit door bij handelstransacties een B2B staffel op te nemen. Dit voor het geval de handels partijen daar zelf geen regeling voor zijn overeengekomen.

Ofschoon het geen onderwerp was van het wetsvoorstel, hebben wij toch gemeend het ontbreken van de B2B staffel onder de aandacht van het ministerie te moeten brengen.

We zullen jullie van de verdere ontwikkelingen met betrekking tot het wetsvoorstel op de hoogte blijven houden.

Voor vragen kun je contact opnemen met het Secretariaat op 0346-558055 of stuur een mail naar info@vcmb.nl

 

Gerelateerde artikelen

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...