Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Herman Peeters is tijdens de online ALV van VCMB
benoemd tot nieuwe voorzitter

Wie is Herman Peeters?

Sinds een jaar of 8 actief betrokken bij het VCMB, waarvan nu al 3 jaar en 8 maanden als bestuurslid/penningmeester. Met het aangekondigde vertrek van Dick én Frank, zorg ik voor continuïteit in het bestuur. Een uitgebreid nieuw bestuur met een goede mix van disciplines uit de verschillende bloedgroepen en daarnaast een goede mix van persoonlijkheden en ervaringen. Ik heb  zin om met dit team gestalte te geven aan het verder op de kaart zetten van credit management.

Toch nog iets over mijn achtergrond voor degenen die mij nog niet zo goed kennen. Word in december 56, woonachtig in Zuidoost-Brabant, bassist, kookliefhebber en motorrijder. De laatste maanden ook veel in de sportschool te vinden om energie kwijt te raken. Daarnaast voorzitter van de Stichting Gedenkbos Asten-Heusden, een fantastisch initiatief waar men een boom kan planten ter nagedachtenis, ter ere van het leven of welke reden dan ook om een ‘bosvriend’ te worden. Inmiddels hebben we al een 250-tal bomen geplant en begint het een mooi bos te worden.

Sinds 10 jaar werkzaam bij Experian Nederland.  De meeste kennen Experian Nederland waarschijnlijk alleen als leverancier van credit data. Ik ben voornamelijk actief in de software-, analytics en consultancy tak als Principal Consultant.

Een aantal concrete voorbeelden waar ik me mee bezig houd: inrichting van integrated decisioning en workflow management support bij grote Duitse, Poolse of Deense bankinstellingen om hun achterstandsbeheer te professionaliseren of te optimaliseren.  Het adviseren hoe Early Warning modellen (preventief beheer) dienen te worden ingericht met verschillende databronnen (traditionele data en non-traditionele data). Het vormgeven van een digitale aanvraagstraat voor consumptief krediet (met PSD2 data categorisatie etc.). Het presenteren in binnen- en buitenland tijdens conferenties, webinars, round tables etc.

Voor Covid werkte ik ongeveer 50% van mijn tijd op projecten vooral in Europa. Sinds Covid focus ik me primair op de Nederlandse markt. Ik zie nu al dat het internationaal werken en reizen anders gaat worden en ik verwacht dat dit nog wel een aantal jaren zo blijft. Een extra argument derhalve om me juist nu als voorzitter nog meer in te gaan zetten voor Credit Management in Nederland.

Met een kleine uitstap van een paar jaar, ben ik inmiddels 30 jaar werkzaam in creditmanagement. Als manager risk & fraud, als manager Collections, vooral in Business to Consumer. Veel kennis en ervaring die ik graag deel!

 

 

Gerelateerde artikelen

VCMB verwelkomt Graydon als nieuw lid

VCMB verwelkomt Graydon als nieuw lid

Graydon gelooft dat transparantie het vertrouwen tussen zakenpartners versterkt. Als ondernemingen een goed beeld hebben van de opportuniteiten die er...

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

In 2005 begon Buckaroo als Payment Service Provider in Nederland. In 2020 opende Buckaroo een kantoor in België. Buckaroo was de eerste aanbieder van ...

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...