Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Hoge Raad begint 1 maart met digitaal procederen

Civiele vorderingszaken

In civiele vorderingszaken bij de Hoge Raad wordt vanaf 1 maart 2017 digitaal geprocedeerd. Nieuwe zaken worden digitaal ingediend en de uitwisseling van stukken en informatie over de zaak tussen de partijen en de Hoge Raad loopt via het digitale systeem van de Hoge Raad. De Hoge Raad is het eerste gerecht met een volledig digitale procedure.

Alle civiele vorderingszaken die voor 1 maart zijn gestart (zaken waarin vóór 1 maart werd gedagvaard) zullen nog op papier worden behandeld. Ook in verzoekschriftzaken wordt in cassatie voorlopig nog langs de papieren weg geprocedeerd. In de toekomst zal de hele cassatieprocedure digitaal worden, dus ook in straf- en belastingzaken. Dit wordt in stappen ingevoerd. Vorig jaar werd het mogelijk om opmerkingen in een fiscale prejudiciële procedure bij de Hoge Raad digitaal in te dienen.

Het digitale portaal van Hoge Raad

Mijn Zaak Hoge Raad is een beveiligd portaal dat toegang geeft tot digitaal procederen bij de Hoge Raad. Het portaal wordt gefaseerd opengesteld voor alle soorten zaken.
Actuele informatie over de mogelijkheden van het portaal vindt u op de website van de Hoge Raad.

Bij vragen over het portaal kunt u de veelgestelde vragen raadplegen. Staat uw vraag daar niet bij, dan kunt u contact opnemen met de Hoge Raad.  lees meer

Procesreglement Hoge Raad der Nederlanden

lees meer

Bron : Rechtspraak.nl

Gerelateerde artikelen

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...