Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Hoge Raad beslist : Weer één keer griffierecht in rekening brengen

Bierens Incasso Advocaten, lid van het VCMB, heeft een geding aangespannen bij de Hoge Raad betreffende het Griffierecht.

Bij een vennootschap onder firma was het gebruikelijk om één keer griffierecht in rekening te brengen indien rechtsmaatregelen werden genomen tegen een vennootschap onder firma met twee of meer vennoten.

Ruim een jaar geleden zijn de rechtbanken echter overgegaan om griffierecht in rekening te brengen, zowel voor de vennootschap onder firma als voor alle vennoten afzonderlijk, zodat je minimaal drie keer griffierecht ad € 613,00 (= € 1.839,00) kwijt bent bij bijvoorbeeld het aanvragen van het faillissement van de vennootschap onder firma. Dat sloeg natuurlijk nergens op.

Omdat dit onrechtvaardig is ten opzichte van de crediteur is Bierens Incasso Advocaten uiteindelijk bij de Hoge Raad beland en die heeft hen in het gelijk gesteld. Bij het aanvragen van het faillissement van een vennootschap onder firma mag er dus maar één keer griffierecht in rekening worden gebracht.

VCMB dankt Bierens Incasso Advocaten voor haar bijdrage.

Gerelateerde artikelen

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

In 2005 begon Buckaroo als Payment Service Provider in Nederland. In 2020 opende Buckaroo een kantoor in België. Buckaroo was de eerste aanbieder van ...

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...