Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Hogere beslagvrije voet voor jongeren

Van jongeren (tot 21 jaar) met schulden wordt de beslagvrije voet verhoogd van 300 euro naar 800 tot 900 euro.
Dat heeft staatssecretaris Klijnsma van SZW gezegd in tv-programma Kassa.

Het voorstel moet nog door beide Kamers, maar ze verwacht dat het plan nog in deze kabinetsperiode kan worden gerealiseerd.

Vereenvoudiging

Het voorstel vereenvoudigt het systeem om de beslagvrije voet vast te stellen. Doordat dit nu nog zo complex is, wordt de beslagvrije voet vaak te laag wordt vastgesteld waardoor mensen te weinig geld overhouden voor het levensonderhoud.

De beslagvrije voet wordt gebaseerd op de bijstandsnorm. Voor jongeren tot 21 jaar is die heel laag, waardoor ze een lage beslagvrije voet krijgen die te weinig is om van te leven. Vanwege de vereenvoudiging wordt iedereen gelijk getrokken, waardoor jongeren een hogere beslagvrije voet krijgen. Zo krijgen deze kwetsbare jongeren een kans om hun leven weer op te bouwen, aldus Klijnsma.

Schulden bevriezen

Daarnaast wil ze vanaf 1 januari de mogelijkheid bieden om de schulden van jongeren voor maximaal een half jaar te bevriezen. Met deze twee maatregelen wil ze deze kwetsbare groep jongeren de kans geven hun leven weer op te kunnen bouwen.

140.000 jongeren

Ze heeft deze uitspraken gedaan in het televisieprogramma Kassa. De uitzending van Kassa schetst het verhaal van kwetsbare jongeren wiens leven door problematische schulden vaak in de knop gebroken wordt. Het gaat hier in totaal om zo’n 140.000 jongeren.

 

Bron: Gemeente.nu & Kassa

Gerelateerde artikelen

Aantal faillissementen in mei gedaald

Aantal faillissementen in mei gedaald

Rechtbanken hebben in mei 185 faillissementen uitgesproken. Dit zijn er 19 minder dan in april en 207 minder in vergelijking met dezelfde periode vori...

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...