Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Huurincasso

Proactief en doelmatig

Huurincasso is een specialisme van Groenewegen en Partners. We werken al jarenlang samen met woningcorporaties en vastgoedbeheerders. Onze cliënt- gerichte werkwijze kenmerkt zich door maatwerk, is gericht op een langdurige relatie en haalt meer opbrengst uit huurvorderingen. Bovendien zijn onze specialisten vertrouwd met de vastgoedbeheersystemen die in de branche worden gebruikt.

Huurincasso, hoe ga je ermee om?

Onze ervaring: een continue en proactieve benadering van de huurder levert het beste resultaat op. Met als doel: betalen van de vordering en daarmee ontruimingen voorkomen. Maar ook: als de huurder niet van plan is zijn verplichtingen na te komen, dan zal Groenewegen en Partners actie onder- nemen en gerichte maatregelen treffen. Kortom, doelmatige dienstverlening die altijd is afgestemd op de visie en het beleid van uw organisatie.

Huurdergericht incasseren op basis van Socio Demografische profielen

Door huurdersbestanden te segmenteren naar socio demografische profielen en elk profiel te benaderen met een op dat segment toegesneden boodschap, toon en met het voorkeursmedium van de huurder, verhogen wij voor woningcorporaties het gemiddeld incassoresultaat aanzienlijk.

Dus niet alle huurders op dezelfde manier, met dezelfde brief of bel-script. Maar verschillende communicatiestromen, afhankelijk van o.a. leeftijd, opleidingsniveau en gezinssamenstelling. Zo persoonlijk mogelijk en via het medium – brief, telefoon, sms, email – dat het beste werkt voor dat specifieke profiel.

Die benadering vertaalt zich in een verbetering van de doorlooptijd met ruim 20% en levert afhankelijk van het socio demografische profiel een hoger netto incassorendement tot bijna 30% op. Rekent u eens uit hoeveel dat voor uw huurincassoportefeuille extra kan opleveren. Diezelfde socio demografische segmentatie identificeert risicosegmenten die in uw eigen huurincassoproces bijzondere aandacht verdienen. Om tijdig hulp te bieden, bijvoorbeeld in de vorm van budget coaching.

Wat doen we nog meer voor verhuurders:

• sleperstraject: huurders die stelselmatig te laat betalen, kosten veel geld. We zorgen er in 90% van de gevallen voor dat ‘slepers’ weer op tijd gaan betalen.
• procedure onrechtmatige bewoning: onze gespecialiseerde huurrechtjuristen kunnen helpen uw recht te halen.
• ontruiming: dat doen we professioneel. Maar voor het zover is, denken we in oplossingen. Zo gaat de gerechtsdeurwaarder een week voor de ontruiming nog langs om ontruiming te voorkomen.
• schuldbewaking: vandaag niet kunnen betalen, zegt niets over de dag van morgen. We bewaken vijf jaar lang of een debiteur inmiddels wel kan betalen.
• overlastprocedure
• huurprijsvaststelling
• (preventieve) schuldhulpverlening Adago

 

Gerelateerde artikelen

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...