Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Interview met Bart Kolman van de Alektum Group

Alektum Group  

Alektum Group is een Zweeds familiebedrijf dat sinds 1992 actief is in de financiële dienstverlening. Met 16 kantoren verdeeld over Europa en ruim 400 medewerkers zijn zij vertegenwoordig op de Europese markt.

Met behulp van een unieke combinatie van innovatieve diensten en producten ondersteunen zij hun klanten bij het hele financiële proces, van het werven van klanten en verkoop tot betaling. Sinds de aanwezigheid in Nederland zijn zij vooral actief in incasso en schuldbewaking van grote volumes consumentenvorderingen, afkomstig van zowel Nederlandse als buitenlandse opdrachtgevers. Een deel van deze vorderingen is afkomstig uit koopportefeuilles, gekocht door de Alektrum Group zelf.

Bart Kolman, Sales Manager bij Alektum Groep, is verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten in Nederland.

Op welke markten is Alektum Group actief?

“Incasso is onze kernactiviteit. Onze doelgroep bestaat uit ondernemingen met grote volumes vorderingen met relatief lage orderwaardes, meestal actief in meerdere landen. Onze klantenportfolio bestaat voornamelijk uit Retailbedrijven (e-commerce), telco’s, energieleveranciers en aanbieders van consumptieve kredieten.

De basis van de Alektum Group is breder en steviger geworden. Wij bieden steeds meer diensten en producten zelf aan, indien dit nog niet het geval is hebben wij goede lokale contacten die wij inschakelen.”

Met een vestiging in Zweden, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Hongarije, Nederland, België, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Slowakije, Spanje, Tsjechië en Zwitserland is de Alektum Group in heel Europa vertegenwoordigd.

“Een groot voordeel voor multinationale klanten is dat wij in Europa breed actief zijn én door de lokale vestigingen kennis hebben van plaatselijke wet- en regelgeving.”

Alektum Group in 2020

Alektum Group streeft ernaar om in 2020 in zijn 7 ‘key-landen’ het gehele palet aan diensten aan te bieden:

  • Juridisch advies
  • Informatie, consumenten data
  • Financiële oplossingen
  • Incasso
  • Schuldbewaking
  • Kopen van vorderingen

Alektum Group wil met deze unieke “Value Chain” haar klanten ondersteunen in het gehele financiële proces. Hierbij staat de klant centraal en is een lange termijn samenwerking het uitgangspunt.

“Met onze kernwaarden hebben wij woorden gegeven aan de manier waarop wij onze klanten en partners waarde leveren: Eenvoud, innovatie en efficiëntie maakt samen kwaliteit.”

Hoe gaat de Alektum Group om met de verantwoording naar debiteuren?

De Alektum Group heeft voor debiteuren de tool ‘Plan & Pay’ ontwikkeld. Via Plan & Pay kunnen debiteuren direct betalen of een betalingsregeling treffen. Ook kunnen debiteuren in Plan & Pay zelf hun maandelijkse uitgaven berekenen en wordt inzichtelijk wat zij maandelijks kunnen aflossen.

“Voor debiteuren die liever geen persoonlijk contact willen wordt op deze manier de drempel verlaagd. Via Plan & Pay worden zij geassisteerd bij het afbetalen van hun schulden. Plan & Pay zorgt voor bewustwording, zelfredzaamheid en eigen verantwoordelijkheid van de debiteur. Debiteuren zijn zeer enthousiast over dit instrument.”

Waarom is Alektum lid van het VCMB?   

“Het VCMB is voor ons een manier om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de markt. Door ons te mengen tussen de voornaamste en serieuze spelers, kunnen we de ontwikkelingen volgen in Nederland. Dit is van waarde voor onze lokale kennis, maar niet in mindere mate voor ons hoofdkantoor.

Ons lidmaatschap heeft er de afgelopen jaren aan bijgedragen dat wij een gerenommeerde partij zijn geworden in de Nederlandse markt. Met alle leden van het VCMB staan we sterker richting de politiek, als kennispartner maar ook als initiatiefnemer in  marktontwikkelingen. Persoonlijk vind ik het prettig om op een informele manier met concullega’s te spreken over het reilen en zeilen in de Nederlandse markt.”

Wat wil je de lezer meegeven?   

“Wees niet bang om te delen en ga uit van je eigen kracht!

Dat geldt zowel voor debiteuren als voor VCMB leden. Debiteuren vinden het vaak lastig om contact te maken met een incasso-organisatie. Terwijl contact meestal leidt tot het maken van reële afspraken en het voorkomen van nog meer brieven of een uitzichtloze situatie.

Ieder bedrijf is uniek. Toch kan het delen van kennis ervoor zorgen dat bedrijven er samen beter van worden.”

Alektum Group (voorheen Alektum Incasso) is sinds 2014 aangesloten bij het VCMB.

Gerelateerde artikelen

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...