Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Interview met Peter van den Dungen van FlowFactoring

FlowFactoring

FlowFactoring is gespecialiseerd in factoring: het overnemen van vorderingen van ondernemers op zakelijke debiteuren. FlowFactoring neemt alleen vorderingen over die kunnen worden verzekerd. Zodra de vordering is goedgekeurd, krijgt de opdrachtgever die op werkdagen binnen 24 uur uitbetaald. In principe betalen we 100% van de factuur uit binnen 24 uur. Hierop worden dan de kosten voor deze dienstverlening, de factoring fee, ingehouden. De fee wordt bepaald aan de hand van het factuurbedrag en de betaaltermijn.

Met de Factoring oplossing van FlowFactoring beschikt de ondernemer niet alleen direct over werkkapitaal, maar hoeft hij zich ook geen zorgen meer te maken over het debiteurenrisico, het risico op wanbetaling of faillissement wordt namelijk voor 90% overgenomen.

Ook het tijdrovende debiteurenbeheer wordt door FlowFactoring op professionele wijze uit handen genomen, waardoor de ondernemer zich weer kan richten op ondernemen.

 Peter van den Dungen is Partner bij FlowFactoring en per toeval in deze branche gerold. Peter is ruim 6 jaar werkzaam binnen het vakgebied factoring.

Hoe ben je in dit vak terecht gekomen?

Na een succesvolle carrière in recruitment vond ik het tijd voor een nieuwe stap. Via mijn netwerk kwam ik in gesprek met mijn huidige partners. Die gaven aan dat ze een factoringbedrijf wilde gaan opstarten en of ik daar interesse in had. Gezien de op dat moment explosieve vraag naar alternatieve financieringsvormen leek mij dit een fantastische uitdaging.

Voor wie is factoring een interessante oplossing?

Factoring is interessant voor elke ondernemer die op zoek is naar snel inzetbaar en flexibel werkkapitaal om te groeien, kansen te benutten of tijdelijke financiële hobbels te nemen.

Op wie richt FlowFactoring zich?

FlowFactoring richt zich voornamelijk op de flex-markt en dan wel in de ruimste zin van het woord. Dat kunnen zzp’ers zijn, maar ook uitzendbureaus, recruitmentbureaus en payroll bedrijven.

FlowFactoring is voortgekomen uit Easystaff Financial Services, een dochter van een payroll bedrijf. Door onze uitgebreide ervaring in de flex-markt weten we precies met welke uitdagingen ondernemers in deze branche te maken hebben. Deze ervaring combineren we graag met onze expertise op het gebied van factoring om ondernemers maatwerk te leveren.

Wat onderscheidt Flow Factoring van andere aanbieders?

Factoring op zichzelf is een redelijk homogeen product echter wordt het op veel verschillende manieren in de markt aangeboden, waarbij de manier van aanbieden niet altijd gestoeld is op het opbouwen van een lange termijn relatie.

Bij FlowFactoring is dit wel het geval waarbij onze dienstverlening verder wordt gekenmerkt door woorden als flexibiliteit, transparantie, snelheid, maatwerk en oplossingsgerichtheid.

Zijn er interessante of nieuwe ontwikkelingen op factoringgebied die je wilt delen?

Peter ziet een tendens dat veel bedrijven zich richten op single invoicing. Er wordt door deze bedrijven een enkele vordering op een debiteur opgekocht, terwijl FlowFactoring alle vorderingen van een debiteur opkoopt waarbij er wel een keuze is welke debiteuren er worden ondergebracht. Hierdoor bouw je niet alleen een relatie op met je klant maar voorkom je ook dat er verwarring ontstaat bij de debiteur over welke factuur naar welk rekeningnummer betaald moet worden.

Peter verbaast zich erover dat dit een tendens is bij de nieuwkomers in de markt. Aangezien deze manier van werken behoorlijk risicovol is en dat je hier op een lastige manier een relatie kunt opbouwen klant.

Werkt FlowFactoring samen met creditmanagementpartners uit andere disciplines?

FlowFactoring werkt samen met Creditsafe en Atradius.

Waarom zijn jullie lid geworden?

Wij kwamen op een creditmanagement bijeenkomst in Den Haag waar door het VCMB een presentatie werd gehouden. Het leek ons interessant om kennis en marktontwikkelingen met het VCMB-ledennetwerk te kunnen uitwisselen. FlowFactoring is zelf een kleinere speler, maar door het contact met meerdere en ook grotere marktpartijen hoor je meer en kun je zelf ook meer kennis delen. Een goed voorbeeld zijn de nieuwe ledenlunches van VCMB. Die zijn in dit kader heel nuttig. Peter beveelt deelname daaraan daarom van harte aan!

 

 

Gerelateerde artikelen

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...