Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Kabinet neemt alle schulden toeslagenouders
in schuldsanering over

Het kabinet is de afgelopen maanden bezig om niet alleen de gedupeerde ouders te compenseren – iedereen krijgt in elk geval 30.000 euro – maar ook met het overnemen van hun schulden die zij door de toeslagenaffaire hebben opgebouwd. Staatssecretaris Van Huffelen (Financiën) besloot eerder al om alle schulden die ze bij de overheid hebben kwijt te schelden. Anders dreigde de compensatie meteen weer bij schuldeisers terecht te komen.

Minnelijke Schuldregeling

Ook mensen met een zogenoemde ’minnelijke schuldregeling’ krijgen een schone lei van het kabinet. Het gaat om ongeveer 1000 ouders, schrijft Van Huffelen in een blog op de site van de Belastingdienst. „Deze groep van ongeveer 1000 ouders krijgt dus voor 1 mei het geld overgemaakt: 30.000 euro. Als ze recht hebben op meer geld, komt er ook meer geld.”

De rekening voor het kwijtschelden van deze schulden wordt geschat op 56 miljoen euro, schrijft Van Huffelen aan de Tweede Kamer. Eerder zette het kabinet al 750 miljoen euro opzij voor het kwijtschelden van de overheidsschulden.

Bron: Telegraaf

Gerelateerde artikelen

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

In 2005 begon Buckaroo als Payment Service Provider in Nederland. In 2020 opende Buckaroo een kantoor in België. Buckaroo was de eerste aanbieder van ...

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...