Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Kabinet neemt schulden toeslagenouders over

Gedupeerde ouders uit de toeslagenaffaire kunnen hun schulden bij bedrijven overdragen aan de Belastingdienst. Het demissionaire kabinet is bereid die over te nemen.

Dat meldt staatssecretaris Van Huffelen (Toeslagen) aan de Tweede Kamer. Die had begin dit jaar aan het kabinet gevraagd om alle schulden van de ouders over te nemen. Van Huffelen had eerder al besloten om alle bedragen weg te strepen die de gedupeerden bij de overheid nog open hadden staan.

’Pauzeknop’

Van Huffelen werkt nog aan uitwerking van het plan, maar mikt erop om ouders zelf een lijst van schuldeisers in te laten dienen bij een loket. Daarna gaat de overheid de afhandeling voor haar rekening nemen. Tot die tijd kunnen ouders gebruik maken van een ’pauzeknop’, die voorkomt dat schuldeisers beslag kunnen leggen op de 30.000 euro compensatie.

De D66-bewindsvrouw heeft al afspraken gemaakt met onder meer banken, verzekeraars en woningcorporatie Aedes over het overnemen van de schulden. Ze hoopt ook nog afspraken te maken over kredieten die ouders hebben afgesloten en zakelijke schulden. De hypotheekschuld valt buiten de regeling.

Daarnaast heeft Van Huffelen gesproken met schuldeisers en deurwaarders over de afwikkeling van de schuldenproblemen bij toeslagenouders. Die partijen zijn volgens haar bereid ’constructief’ te willen helpen met het zoeken van oplossingen.

Bron: Telegraaf

Gerelateerde artikelen

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...