Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Kamer akkoord met invoeringswet digitalisering rechtspraak

De Tweede Kamer heeft gisteren (dinsdag 8 maart 2016) de Rijksinvoeringswet die digitaal procederen wettelijk mogelijk maakt, met algemene stemmen aangenomen.

De gisteren aangenomen wet was de laatste van 4 benodigde wetten. De wetten die het mogelijk maken rechtszaken in civiel recht en in bestuursrecht in eerste aanleg, in hoger beroep en cassatie digitaal af te handelen, werden al eerder unaniem aangenomen. Het totale pakket wetgeving moet nu nog door de Eerste Kamer.

Verplicht

Een half jaar nadat de Eerste Kamer heeft ingestemd met de wetgeving, wordt het voor professionals (zoals advocaten en deurwaarders) verplicht digitaal stukken in te dienen. Particulieren kunnen nog op papier blijven procederen als zij dat willen. De mondelinge behandeling van rechtszaken blijft bestaan.

De verwachting is dat de Eerste Kamer voor de zomer de wetgeving behandelt. Lees meer.

bron: de rechtspraak

Gerelateerde artikelen

VCMB verwelkomt Graydon als nieuw lid

VCMB verwelkomt Graydon als nieuw lid

Graydon gelooft dat transparantie het vertrouwen tussen zakenpartners versterkt. Als ondernemingen een goed beeld hebben van de opportuniteiten die er...

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

In 2005 begon Buckaroo als Payment Service Provider in Nederland. In 2020 opende Buckaroo een kantoor in België. Buckaroo was de eerste aanbieder van ...

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...