Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

‘MKB-ers in problemen door trage betaling door gemeenten’

Het is goed dat juist de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG Bank) financiering beschikbaar stelt om vorderingen van mkb-bedrijven op gemeenten over te nemen. Dat zegt directeur Leendert-Jan Visser van MKB-Nederland in reactie op de vandaag aangekondigde samenwerking tussen BNG Bank en factoringbedrijf Voldaan Public.

‘In tegenstelling tot de rijksoverheid blijken met name lokale overheden nog altijd trage betalers te zijn. Daar hebben onze ondernemers echt last van, zeker omdat financiering ook nog steeds een probleem is’, aldus Visser.

Lenen tegen lager tarief

Doordat BNG Bank volledig eigendom is van overheden, kan Voldaan Public het geld voor het voldoen van facturen lenen aan gemeenten tegen lagere tarieven. Dat voordeel zegt het factoringbedrijf door te berekenen aan ondernemers. Voldaan koopt en betaalt de factuur op de dag van indienen, zodat ondernemers direct over werkkapitaal kunnen beschikken. ‘Gemeenten zijn over het algemeen belangrijke opdrachtgevers van mkb-ondernemers, maar hun betaalgedrag is vaak een probleem’, zegt directeur Visser van MKB-Nederland. ‘Wij wijzen gemeenten daar al jaren op en blijven dat ook doen. Juist van overheden zou je mogen verwachten dat zij zich aan de wet houden en op tijd betalen.’

Uitbreiding mkb-financiering

Het initiatief van BNG Bank en Voldaan juicht hij toe. ‘Het geeft ondernemers in elk geval de mogelijkheid – zij het tegen een percentage van de factuursom – om heel snel, al na één dag, hun geld binnen te krijgen. Het zou mooi zijn als de BNG in de toekomst op meer manieren middelen beschikbaar stelt ten behoeve van mkb-financiering.’ BNG Bank laat weten dat zij ondernemers niet rechtstreeks mag financieren. Met de samenwerking met Voldaan Public ondersteunt de bank het Aanvullend Actieplan MKB-financiering van de overheid om de financieringsmogelijkheden voor het mkb uit te breiden.

Bron: MKB

Gerelateerde artikelen

Achterstallige betalingen stijgen met 75%

Achterstallige betalingen stijgen met 75%

Sinds de uitbraak van het coronavirus moeten veel bedrijven langer wachten op betaling. Een jaar geleden was 32% van de facturen van Nederlandse bedri...

© 2020 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...