VCMB Blog met Frans van der Hoorn van Modint Credit & Finance

In  deze terugkerende blog bieden wij een betrokken VCMB-lid het podium om te vertellen wie ze zijn, wat ze doen en hoe zij kijken naar ontwikkelingen binnen hun expertise van de credit management sector, én natuurlijk om te horen hoe hun ervaring met het VCMB is.
Deze maand een bijdrage van Frans van der Hoorn,  Managing Director bij Modint Credit & Finance.

Op de heetste dag van deze zomer (so far) schrijf ik deze vakantie-blog. Nu eens niet over alle marktontwikkelingen in ons vakgebied, en de oplossingen die we daarvoor bieden, maar meer aan de hand van onze agenda in deze zomer. Die wordt namelijk eindelijk weer eens bepaald door de beurzen na 2 jaar corona. En daar is iedereen wel aan toe. Florence, Garda, München, Berlijn, Copenhagen, Düsseldorf, Antwerpen en Amsterdam, overal vinden relaties het heerlijk elkaar weer eens te spreken en van gedachten te wisselen over de business. Natuurlijk zijn er de zorgen over #supplychaindisruption maar ook de uitdagingen van #duurzaamondernemen binnen een sector waar #greenwashing een gebezigde term is.

Nachhaltigkeit was daarom het thema wat we presenteerden samen, met de Duits-NL Handelskammer, bij Alsco in Leverkusen. Bedrijven uit Denemarken en NL bijeen in Duitsland om te praten over #circulairondernemen.

International business kent geen grenzen, maar gelijktijdig ook weer wel en hoort daarom op onze (VCMB) agenda thuis. De ALV aan de vooravond van FENCA was daarmee een prima opzet om in zomerse sfeer Amsterdam te beleven. Een week later volgde het Sommerfest van de Duits-NL Handelskammer, jawel op de duurzame locatie Green Village en als vanouds weer gewoon Feest! Bijpraten, genieten, netwerken met relaties uit ons belangrijkste exportland Duitsland. Ik ben nog steeds blij dat we daar een eigen vestiging hebben, en zo creditmanagement tevens vanuit een andere optiek kunnen aanbieden.

Met nog een paar beurzen in het verschiet, lijkt de mindset back in business te zijn. Maar dat is schijn. Immers de laatse 2 jaar liep de handel toch ook door zonder dit netwerk. Veel bedrijven hebben hierdoor fors bespaard en andere wegen gevonden. Zonder digitalisering was dit allemaal niet gelukt en had corona zeker alles ge-reset. Innovaties zijn daarom key, en gelijktijdig daarmee een driver om dit aan elkaar te tonen en aan de man te brengen. Het liefst dan op een leuke plek in een setting waar je gelijk anderen kunt ontmoeten. Wellicht verandert het Meet & Greet format maar het platform-fenomeen zal blijven bestaan. Tot snel, bij de VCMB leden-lunch.  Ook een prima netwerk club, met like-minded collega’s, en een pro-actief buro dat support biedt bij cross-border ondernemen.

Frans van der Hoorn,  Managing Director bij Modint Credit & Finance.