Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Nadja Jungmann verkozen tot Lector van het Jaar 2017

Nadja Jungmann, lector Schulden en Incasso bij Hogeschool Utrecht (HU) is door het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en vakblad Science Guide uitgeroepen tot Lector van het Jaar 2017. De verkiezing van dit jaar draagt het thema: Maatschappelijke Ongelijkheid. Nadja ontving het certificaat en de bijbehorende beker uit handen van onderwijsminister Jet Bussemaker. Mede-genomineerden waren Louise Elfers, lector Beroepsonderwijs (HvA) en Marijke Kral, lector Leren met ICT (HAN). Nadja is de tweede lector van de HU die tot Lector van het Jaar wordt verkozen. In 2010 was HU-lector Stijn Verhagen de eerste lector van Nederland die deze titel mocht dragen.

Verbindend

De jury van Lector van het Jaar roemt Nadja Jungmann vanwege haar veelzijdigheid: “Op het gebied van onderzoek en onderwijs excelleert Jungmann, maar ook op zaken als studentbetrokkenheid, exposure en verbinding met de maatschappij scoort Jungmann goed. Jungmann heeft zich ontpopt heeft tot stem in de discussie over schuldenproblematiek, waar sinds 2010 onderzoek naar doet. Daarnaast is haar impact ook meetbaar. Zo was het onderzoek van Jungmann dat ervoor zorgde dat gemeenten in 2016 moesten stoppen met uitsluiting van bepaalde groepen schuldenaren en dat gerechtsdeurwaarders geen beslagen mogen leggen die de schuldenaren alleen maar verder in de problemen brengen.”

Schuldenproblematiek is groot

Nadja Jungmann, lector Schulden en Incasso bij Hogeschool Utrecht reageert: “De schuldenproblematiek in Nederland is enorm groot en de aanpak hapert. De prijs Lector van het Jaar is een hele mooie erkenning voor al het werk dat mijn kenniskring met mij verricht. Met ons onderzoek proberen we bij te dragen aan effectievere ondersteuning aan al die mensen van wie het leven zo wordt ontregeld door financiële problematiek. Dit doen we onder meer door publieke aandacht te vragen voor de impact van financiële problemen op gedrag, door met partijen uit te werken hoe incasso en schuldhulpverlening effectiever vorm kan worden gegeven en door onze kennis te delen met onze opleidingen en studenten. Iedereen kan in de schulden komen. Vanuit het lectoraat willen we er aan bijdragen dat iedereen er ook weer uit kan komen.”

Maatschappelijk vraagstuk

Anton Franken, lid van het College van Bestuur van Hogeschool Utrecht: “Wij zijn zeer verheugd en trots dat Nadja deze eervolle titel in de wacht heeft gesleept met haar belangrijke, onderscheidende en invloedrijke onderzoek op dit maatschappelijk schrijnende vraagstuk. Deze titel komt haar met recht toe. Nadja is een toonaangevende lector die zowel op het niveau van bewindspersonen als in de levens van mensen met schuldenproblemen het verschil weet te maken. Dankzij collega’s als Nadja, met haar gehele onderzoeksteam, kan de HU substantieel bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken en aan het verbeteren van ons onderwijs en de beroepspraktijk.”
Bron : HU

Gerelateerde artikelen

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...