Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Nepincassobureau Unic Parts stopt na uitzending van Kassa

Nepincassobureau Unic Parts stopt met alle werkzaamheden, naar aanleiding van de uitzending van Kassa van 27 oktober. Volgens het programma zette het bedrijf een grote groep mensen flink onder druk om rekeningen te betalen.

Verschillende mensen werden door de medewerkers van Unic Parts opgebeld met de smoes dat er een flinke rekening open stond die direct betaald moest worden. Als dit niet gebeurde, zou er binnenkort een deurwaarder op de stoep staan. De medewerker wist ook je naam, e-mailadres en de laatste vier cijfers van je rekeningnummer.

Loze dreigementen

Advocaat Don Ceder laat in de uitzending van Kassa weten dat de werkwijze van Unic Parts niet mag. Aanmaningen hoor je via brievenpost te krijgen en vervolgens heb je 14 dagen de tijd om te reageren. Ook de dreigementen klopten niet: er kan geen beslag worden gelegd op een rekening, zonder dat een rechter daartoe oordeelt.

Hoe ging men te werk?

Unic Parts bleef bellen en druk uitoefenen om meer geld te betalen voor zogenaamde openstaande schulden. Daarbij kregen slachtoffers geen moment uitstel. Consumenten onder druk zetten om zogenaamd achterstallige facturen te betalen en geen enkele koopovereenkomst kan overleggen.

De slachtoffers van Unic Parts waren eerder telefonisch benaderd voor aanbiedingen, waaraan meestal een abonnement vastzat. Ook als mensen hadden aangegeven dat zij geen interesse hadden, zaten ze er toch aan vast.

Het bedrijf had geen website en bleek een cafetaria in Nijmegen als adres te hebben opgegeven.

Unic Parts bleek ook een relatie te hebben met een oude bekende: Unitedcall, een bedrijf met vier callcenters gevestigd in Turkije dat vorig jaar ook al eens in beeld kwam bij klachten over Mediation Agency. Ook dit bedrijf dreigde met hoge rekeningen en deurwaarders, zelfs met loonbeslag, voor niet bestaande facturen.

Uit de KvK gegevens blijkt dat Unic Parts nog maar sinds juli 2018 was ingeschreven. Al in augustus doken de eerste klachten op.  Het bedrijf is inmiddels uit de register verdwenen.

Wees alert!

De Consumentenbond heeft vorig jaar al aan de bel getrokken over nepincassobureaus die vaak zijn gerelateerd aan dubieuze kortingsites als WeekendjeGenieten.com, Shop and Fly, Ecodienst Online, De Facto, Supplements, All Great Dealz en De Beste Korting.

De reactie van Unic Parts is te lezen op de website van Kassa.

Gerelateerde artikelen

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

In 2005 begon Buckaroo als Payment Service Provider in Nederland. In 2020 opende Buckaroo een kantoor in België. Buckaroo was de eerste aanbieder van ...

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...