Deze maand een verrassende blog geschreven door Rob Schulte van Het Nationaal Incasso Bureau

Deze maand wilde het Nationaal Incasso Bureau graag een blog voor het VCMB schrijven.

In deze terugkerende blog bieden wij een betrokken VCMB-lid het podium om te vertellen wie ze zijn, wat ze doen en hoe zij kijken naar ontwikkelingen binnen hun expertise van de credit management sector, én natuurlijk om te horen hoe hun ervaring met het VCMB is.
Deze maand een bijdrage van Rob Schulte, Sales Manager bij NIB Incasso.

VCMB

Het afgelopen jaar bleek dat het steeds moeilijker was om “Young Professionals” te vinden voor het vak van Incassomedewerker.

Door de samenwerking met de VCMB en de leden daarvan, en de gegeven workshops vanuit de VCMB kregen wij inzicht hoe wij voor het vinden van de juiste persoon de markt konden gaan bewerken.

Hieronder vindt u onze beproefde methode van marktbewerking om onze Young Professional te vinden.

Wellicht heeft u er iets aan en anders kunt u altijd terecht bij de VCMB!

Op zoek naar Young professionals!

Iedereen kent ze wel, kinderen aan wie, als ze klein zijn gevraagd wordt wat ze later willen worden, meteen spontaan roepen “Incassospecialist!”

Vanaf de basisschool wordt dan het traject al bepaald om deze droom waar te maken. Eerst fluitend door naar groep 8 waarbij het overslaan van een groep meer normaal dan uitzondering is. Vervolgens door naar het VWO, met een vakkenpakket met uiteraard Wiskunde A, Wiskunde B en Economie.

Alles om maar zo snel mogelijk aan de slag te kunnen gaan met je droombaan op een incassobureau! Iedereen thuis is bekend met het belang van het vak dat je gaat leren en alles moet daarvoor wijken! Pa en ma die altijd voor je klaar staan, zorgen dat je op tijd op school komt, genoeg slaap krijgt, gezond eet en dat je eigenlijk het leven van een topsporter kan leiden, met als doel de beste incassospecialist van Nederland te worden.

Iedereen in je omgeving is zich ervan bewust dat jij in de nabije toekomst een hele belangrijke schakel in de financiële wereld, genaamd “incassowereld”, gaat worden! Want dat is toch dé belangrijkste functie in het sociale Nederland!.

Jouw bijdrage gaat ervoor zorgen dat de openstaande facturen betaald worden, waardoor bedrijven in staat zijn om ook hun rekeningen te kunnen betalen, hun personeel kunnen betalen aan het eind van de maand, innovaties kunnen doen, hun huur kunnen betalen, kortom je zorgt ervoor dat economisch Nederland blijft draaien!

Als iemand toch eens niet in staat is om zijn rekening te kunnen betalen, dan ga jij samen met die debiteur op zoek naar een passende oplossing om er toch voor te zorgen dat beide partijen tevreden zijn en toch het doel is behaald.

Stel je eens voor dat de rekeningen van de baas van deze debiteur niet betaald worden, waardoor deze debiteur geen salaris ontvangt en dus zijn rekeningen niet kan betalen, dan moet deze toch geholpen worden, want die is dan zielig! Voor de ondernemer heet dat dan opeens “Ondernemersrisico!” en moet hij het zelf maar oplossen! Maar dan ben jij daar opeens om dit voor hem te regelen!  Dat is toch wat je van kinds af aan al hebt lopen roepen, ik wordt later Incassospecialist!!

Wat zegt u nou? U kent die kinderen niet? In uw omgeving worden ze allemaal politieagent, brandweerman of voetballer!

Eerlijk gezegd, dat komt ons ook bekender voor en wordt het moeilijk om de vaak jarenlange ervaring die er op een incassobureau aanwezig is over te dragen aan de nieuwe generatie die in de toekomst verantwoordelijk is voor het mooie vak van Incassospecialist!

Dat is ook de reden dat Nationaal Incasso Bureau contact heeft gezocht met de lokale MBO en “erkend Leerbedrijf” is geworden en dat wij na een mooie stageperiode bij ons op kantoor, er in geslaagd om deze Young professional een vaste aanstelling te geven, waardoor de ervaring ook op de lange termijn veilig wordt gesteld.

Ook op zoek naar de nieuwe Young professionals? Neem contact op met de MBO of HBO in uw regio en wellicht kunnen zij u helpen om voor deze toekomstige Incassospecialisten een mooie stageplek te verzorgen!

Wij hebben in ieder geval onze eerste Young professional al binnen! Succes!

Met dank aan Rob Schulte, van NIB Incasso