Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Ondernemers krijgen alsnog drie maanden
extra uitstel van belastingen

Ondernemers die in de problemen zijn gekomen door de coronacrisis, krijgen toch drie maanden extra uitstel van het betalen van belastingen. Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën volgt daarmee alsnog een uitspraak van de Tweede Kamer, zei hij vanavond. Het uitstel liep aanvankelijk op 1 juli af, maar wordt nu verlengd naar 1 oktober.

Het extra uitstel was een breed gedragen wens van de Tweede Kamer, die daar begin deze maand een motie over aannam van de VVD. Maar het kabinet ontraadde de motie. Minister Hoekstra zei toen het “echt verstandig” te vinden als bedrijven per 1 juli weer aan hun belastingverplichtingen gaan voldoen.

Het argument van het kabinet was dat de economie inmiddels weer zo ver op stoom is dat de meeste ondernemers voldoende verdienen om hun belastingen, zoals btw en loonheffing, te betalen. Maar volgens de Kamer geldt dat nog lang niet voor alle ondernemers, en kunnen die nu in geldproblemen komen.

Respijt

Het kabinet blijkt toch gevoelig voor dat argument en zal de motie dus uitvoeren. Daarmee krijgen de ondernemers nog eens drie maanden respijt.

Ongeveer een kwart miljoen ondernemers hebben sinds maart vorig jaar gebruikgemaakt van de mogelijkheid om belastinguitstel aan te vragen. Daardoor heeft de fiscus nog miljarden aan belastingschuld uitstaan. Vanaf volgend jaar oktober moeten die schulden terugbetaald gaan worden. Bedrijven hebben daar vijf jaar de tijd voor.

Bron: NOS

Gerelateerde artikelen

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

In 2005 begon Buckaroo als Payment Service Provider in Nederland. In 2020 opende Buckaroo een kantoor in België. Buckaroo was de eerste aanbieder van ...

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...