Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Persbericht: BVCM biedt met Stichting Arbitrage Rechtspraak NL een volledige online procedure voor gerechtelijke titel op debiteur!

Ruim 30% minder kosten voor zowel de schuldeiser als debiteur!

BVCM biedt de mogelijkheid om via een volledige online procedure bij de Stichting Arbitrage Rechtspraak NL (St.AR) een gerechtelijke titel op een debiteur te behalen.  St.AR is een online scheidsgerecht en als zodanig een alternatief voor de overheidsrechter. Naleving van een arbitraal vonnis van St.AR kan net als een vonnis van de overheidsrechter door een gerechtsdeurwaarder worden afgedwongen.

Het Scheidsgerecht is normaliter alleen bevoegd als dat is afgesproken via de algemene voorwaarden. Maar het is nu ook mogelijk om de bevoegdheid te regelen via een aanvullende overeenkomst. De algemene voorwaarden hoeven hiervoor niet gewijzigd te worden. Inschakeling van het scheidsgerecht kan nu dus op een hele gemakkelijke wijze.

De arbitragevergoeding is substantieel lager dan griffierechten, die de overheidsrechter rekent. Bovendien is arbitrage vormvrij. Dat betekent dat voor de procesinleiding geen gerechtsdeurwaarder behoeft te worden ingeschakeld. Dit houdt in dat de eiser onder aan de streep ruim 30% minder kosten is verschuldigd t.o.v. de gebruikelijke procedure via de overheidsrechter.

Met de debiteur van onze klant Sligro Food Group heeft BVCM voor het eerst, volgens deze nieuwe procedure,  betaalafspraken gemaakt waarbij de debiteur akkoord is gegaan met de arbitragevoorwaarden.

Ondanks dat de betalingsregeling niet door de debiteur getekend geretourneerd is, had deze wèl de betaling van de eerste termijn voldaan. Vervolgens is debiteur gestopt met betalen. Na diverse pogingen van BVCM om de betalingsregeling verder na te komen, bleef verdere betaling echter uit. Vervolgens werd de zaak voorgelegd aan de arbitragecommissie van de Stichting Arbitrage Rechtspraak NL. De arbitragecommissie heeft Sligro Food Group  in dit geval in het gelijk gesteld en de debiteur veroordeeld voor de hoofdsom, rente, incasso- en de proceskosten.

Welke voordelen kent deze wijze van juridische toetsing:

Er is sprake van een volledig digitaal proces, voor zowel de klant als incassopartner;
In dit specifieke dossier is de klant ruim 30% minder kosten verschuldigd t.o.v. de gebruikelijke procedure;
Betekening van de dagvaarding is niet noodzakelijk en de deurwaarder komt pas in beeld bij de executiefase;
De doorlooptijd is significant korter dan in het reguliere proces.
Dit is voor BVCM het eerste verkregen vonnis in Nederland waarbij de procedure volledig online is afgewikkeld.

Bent u nieuwsgierig hoe wij voor u ook minimaal 30% kosten kunnen besparen op juridische procedures? Wilt u uw digitale proces optimaliseren en meer weten over dit onderdeel van onze dienstverlening? Kijk dan op onze website www.bvcm.nl of neem contact met ons op via: 020 34 60 746

Over BVCM

BVCM staat voor Bureau voor Credit Management en is een Nederlandse prospect-to-cash service aanbieder. BVCM heeft een brede ervaring en uitgebreid track record op het gebied van creditmanagement. Van krediet rapporten tot juridische procedures en van incasso tot detachering. BVCM voorziet in alle onderdelen binnen de prospect-to-cash-keten. Sinds de start in 2005 zetten BVCM en haar medewerkers zich elke dag volledig in om het optimale resultaat te behalen voor haar relaties. Deze sleutelwaarde wordt vertaald in de slogan “Je bent zo goed als je laatste resultaat”. In de afgelopen jaren is BVCM uitgegroeid tot een internationaal full service credit management specialist en ontzorgt honderden nationale en internationale klanten.

Over Stichting Arbitrage Rechtspraak Nederland (St.AR):

Het platform St.AR biedt volledig onafhankelijke beslechting van incassogeschillen gebaseerd op basis van arbitrage. De missie van St.AR is het verhogen van de rechtstoegang voor alle procespartijen en het optimaliseren van de communicatie.

Het platform biedt online workflow-management waarmee ook grote aantallen geschillen kunnen worden aangeleverd en beslecht met de grootste waarborgen voor privacy en veiligheid voor alle procespartijen. St.AR past in ieder credit management traject of samenwerking met bestaande leveranciers of gemachtigde partijen. Het is technisch makkelijk (API) koppelbaar is aan iedere geautomatiseerde- of ERP omgeving.

St.AR opereert qua prijs en kosten transparant en voorspelbaar; hanteert enkel een vooraf vastgestelde arbitragefee zonder andere kosten en houdt zo juridische incasso betaalbaar en sociaal voor alle partijen in de keten.

Gerelateerde artikelen

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...