Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Persbericht Werkveldconferentie Eerlijke Griffierechten

Werkveld bepleit verlaging van het griffierecht

Utrecht, 27 augustus: Op 24 september aanstaande wordt een werkveldconferentie Eerlijke Griffierechten georganiseerd door een groot aantal organisaties die actief zijn in het werkveld en die van mening zijn dat voor de besluitvorming over de hoge griffierechten de stem van het werkveld onvoldoende gehoord is. Hierdoor zijn de Tweede Kamer, de betrokken ambtenaren en de Minister onvoldoende geïnformeerd en dreigt een verkeerde beslissing genomen te worden waar met name het MKB de dupe van is. Minister Dekker stelde zich eerder op het standpunt dat hij geen aanleiding en geen mogelijkheden ziet om de hoge griffierechten te matigen.

Eerlijke griffierechten werkveldconferentie

Eerder stelden de betrokken organisaties een manifest Eerlijke Griffierechten op om de betrokken ambtenaren en Kamerleden van het belang van een matiging te overtuigen. Tijdens de werkveldconferentie kunnen Kamerleden en verantwoordelijke ambtenaren persoonlijk met het werkveld van gedachten wisselen over de noodzaak om de griffierechten te matigen.

Prominente sprekers

Prominente sprekers, waaronder mr. Henk Naves, namens de Raad voor de Rechtspraak, mr. Tom Barkhuysen namens de Nederlandse Orde van Advocaten en drs. Tijs Rotmans behandelen achtereenvolgens ‘De toegang tot het recht als grondrecht’, ‘Het belang van eerlijke griffierechten’ en ‘Eerlijke griffierechten, een betere tariefbenadering’ tijdens hun interactieve presentaties.

Dagvoorzitter is Dr. Krijn van Beek die vanuit zijn ruime ervaring, o.a. als directielid Strategie VenJ en de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, een constructieve en inhoudelijk discussie waarborgt.

Brede vertegenwoordiging vanuit het werkveld

De te hoge griffierechten raken de belangen van het MKB en een groot aantal organisaties vanuit het werkveld die vertegenwoordigd zijn tijdens de werkveldconferentie. MKB-Nederland, de Raad voor de Rechtspraak, de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders, de Nederlandse Belangenvereniging voor Gerechtsdeurwaarders, de Nederlandse Orde van Advocaten, de Vereniging van Incasso- en Proces Advocaten, het Verbond van Credit Management Bedrijven en de Vereniging voor Credit Management.

Meer informatie:

Voor meer informatie kunt u contact zoeken met Nynke Minnema door een e-mail te sturen aan info@vcmb.nl of telefonisch (0346-558055) een (bel)afspraak te maken via het secretariaat van VCMB. Aanvullende informatie kunt u ook vinden op www.eerlijkegriffierechten.nu .

Gerelateerde artikelen

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...