Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

‘Positieve stemming ondernemers zorgt voor groei banen’

Ondernemers zijn positief en hebben vertrouwen in de economie. Dat zegt Michaël van Straalen, voorzitter van MKB-Nederland, vrijdag in het FD. ‘Je ziet wel fluctuaties in dat vertrouwen, maar algeheel zit het op een heel redelijk niveau’. De cijfers laten dat ook zien. Volgens het CBS zit de banengroei op het hoogste niveau sinds 2008-2009.

Vertrouwen

Volgens Van Straalen is in het gehele mkb meer vertrouwen te voelen. Dat bleek eerder deze week ook uit de COEN-enquête. ‘We moesten het een tijdje wel erg sterk van de export hebben. Inmiddels draait de binnenlandse economie beter en kunnen we op eigen kracht groeien. Dat zie je terug bij mkb’ers op de binnenlandse markt.’ Met name ondernemers in de bouw en groothandel hebben veel vertrouwen in de economie. Voor andere sectoren, zoals bloemen, zijn er ook onzekerheden door de aangekondigde Brexit.

Werkgelegenheid

Het toenemende vertrouwen in het bedrijfsleven is goed voor de werkgelegenheid. Volgens het CBS waren er in juli 116.000 banen meer dan in dezelfde maand vorig jaar. Een toename van die omvang is sinds 2009 niet meer voorgekomen. Tegelijk is ook het aantal werknemers met een vast contract voor het eerst sinds de economische crisis weer toegenomen. Van Straalen durft echter niet te voorspellen of die trend zich ook zal voortzetten. ‘Ik zie bij ondernemers dat ze groeien en graag meer vast personeel in dienst nemen. Maar ik zie minstens zo vaak dat ze groeien en vanwege de risico’s en onzekerheden juist flexibele krachten aannemen.’

Bron : MKB

Gerelateerde artikelen

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...