Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

S5 Agency World North Europe automatiseert debiteurenbeheer met CreditManager

Efficiënt en effectief debiteurenbeheer verlagen DSO en verbeteren cashflow

S5 Agency World North Europe coördineert als internationaal havenagentschap een groot aantal diensten rondom de aankomst en afvaart van schepen. Om haar debiteuren efficiënt en effectief te beheren automatiseert S5 dit proces met CreditManager. Deze procesoptimalisatie draagt bovendien sterk bij aan het verlagen van de DSO en het verbeteren van de cashflow.

“Onze klanten zijn internationale scheepseigenaren, rederijen, operators en chartermaat-schappijen. Wij ontzorgen hen door ervoor te zorgen dat elk schip dat een haven binnenkomt zo snel mogelijk weer kan omkeren. Per schip stellen we een ‘disbursement account’ op dat vervolgens na vertrek van het schip voldaan dient te worden. Het gaat daarbij om diensten en uitgaven die in een haven worden gemaakt voor bijvoorbeeld havenrechten, laad- en loskosten, sleepboten, proviand etc. Deze account data wordt aangemaakt in Unit4. Om de bewaking en opvolging van deze disbursements zo efficiënt mogelijk te structureren, hebben wij besloten dit proces verregaand te automatiseren met CreditManager. Hierdoor zijn wij beter in staat onze risico’s te beheersen en de cashflow te verbeteren”, zegt Luciënne van Dijk, Controller bij S5 Agency World North Europe.

De workflows en klantsegmentatie binnen CreditManager maken het debiteurenbeheer bij S5 zeer inzichtelijk. De automatische agendering ondersteunt hen in een adequate opvolging van openstaande facturen en registratie van contactmomenten. Het gevolg is inzicht in en verlaging van de DSO. De standaard rapportagemogelijkheden zet S5 in als managementinformatie en beleidsbepaling.

“Credit Tools heeft zich verdiept in onze dienstverlening en processen. Juist die kennis en interesse zorgt ervoor dat zij ons goed hebben begeleid en geadviseerd bij de inzet van het pakket. Tegelijkertijd zorgde dat voor een bijzonder prettige samenwerking”, aldus Van Dijk.

Over S5 Agency World

S5 Agency World is een wereldwijd opererend havenagentschap. Vanuit haar vestigingen in Europa biedt S5 de meest efficiënte omloopsnelheid voor de schepen van haar klanten. De klanten zijn internationale scheepseigenaren, rederijen, operators en chartermaatschappijen.

S5 ontzorgt en levert efficiency-voordeel, betere cashflow, business intelligence en een snellere omkeertijd (voyage return) per schip. S5 werkt samen met economisch sterke bedrijven die regionaal marktleider zijn. Hierdoor kan zij een eersteklas dienst leveren. S5 Agency World North Europe handelt vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam circa 12.000 port calls af met 96 werknemers verdeeld over 8 kantoren. Meer informatie over S5 Agency World North Europe.

 Over Credit Tools

Credit Tools ontwikkelt en implementeert al meer dan 15 jaar credit management software. Zij is uitgegroeid tot een toonaangevende speler in innovatieve oplossingen op het gebied van debiteurenbeheer, incasso, bijzonder beheer en het automatisch verwerken van betalingen. Credit Tools heeft een diepe kennis van en een groot inlevingsvermogen in de bedrijfsprocessen van haar klanten. Daardoor kan zij haar klanten dé oplossingen bieden die waarde toevoegen aan de optimalisatie van het credit management proces. Meer informatie over Credit Tools.

Credit Tools en OnGuard zijn per 1 december 2016 gefuseerd. De nieuwe naam wordt binnenkort bekend gemaakt. Meer informatie vindt u op http://bit.ly/fusieOnGuardCreditTools.

Gerelateerde artikelen

VCMB verwelkomt Graydon als nieuw lid

VCMB verwelkomt Graydon als nieuw lid

Graydon gelooft dat transparantie het vertrouwen tussen zakenpartners versterkt. Als ondernemingen een goed beeld hebben van de opportuniteiten die er...

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

In 2005 begon Buckaroo als Payment Service Provider in Nederland. In 2020 opende Buckaroo een kantoor in België. Buckaroo was de eerste aanbieder van ...

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...