Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Sander Bierens meer dan 20 jaar
betrokken bij de lobby in Den Haag

In 1995 nam de VVCM het initiatief voor het oprichten van de Commissie Haagse Contacten en al een jaar later ontmoette die commissie in Den Haag twee leden van de toenmalige CDA-fractie in de Tweede Kamer. Vanaf 2009 vonden de VVCM en het Verbond van Credit Management Bedrijven (VCMB) elkaar in wat sindsdien de Haagse Commissie is gaan heten. Een bijzonder lid van die commissie, de Brabantse advocaat Sander Bierens ging zich met grote inzet wijden aan de belangenbehartiging van creditmanagers bij het tot stand komen van regels en wetgeving, die verwant zijn met creditmanagement.

Sander Bierens leidt vanuit Veghel een internationaal concern, Bierens Incasso Advocaten, met vestigingen in veel Europese landen en in de Verenigde Staten. Hij heeft in het hoofdkantoor 80 collega’s en laat zich in veel opzichten kennen als een people manager. Het kantoor bevat een bijzondere kunstverzameling en uitgebreide collecties die een afspiegeling zijn van de vele hobby’s van Sander Bierens. Een rondgang door het kantoor is een attractie op zichzelf.

Maar er wordt daar ook gewerkt en daar heeft de Haagse Commissie jarenlang haar voordeel mee kunnen doen.

Zonder volledig te zijn: Sander Bierens benaderde opeenvolgende Ministers van Justitie, ambtenaren en parlementariërs over zaken als buitengerechtelijke incassokosten en de wetgeving voor normering daarvan. Hij spande zich bij Minister Hirsch Ballin in om de Wet op Incasso Kosten (de WIK) werkbaar te maken voor de praktijk en deed mee aan paneldiscussies met Minister Van der Steur.

Hij ging procederen over incassokosten en dat deed hij in drie instanties, tot de Hoge Raad op 10 juli 2015 een standaardarrest wees over de uitleg van de Wet met betrekking tot de Incassokosten.

Hij was voor de VVCM, het VCMB en de redactie van “De Credit Manager” een voortreffelijk gastheer tijdens vergaderingen en met het eten en drinken daarna.

Helaas kent het lidmaatschap van de Haagse Commissie niet alleen een begin maar ook een eind. Op 9 september 2020 is Sander Bierens uitvoerig bedankt voor het vele werk dat hij voor de commissie heeft gedaan. Gelukkig is hij nog zo jong dat in de jaren hierna nog zeker een beroep op zijn medewerking kan worden gedaan.

De Haagse Commissie dankt Sander Bierens voor zijn getoonde inzet van de afgelopen jaren.

 

Gerelateerde artikelen

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...