Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

SchuldenlabNL lanceert tweede lokale afdeling in Almelo

Koningin Máxima lanceert het Schuldenlab in Almelo.

Het is na Den Haag de tweede lokale afdeling van het SchuldenlabNL, de stichting die mensen zoveel mogelijk uit de schulden wil helpen en wil voorkomen dat mensen in de schulden raken.

In november vorig jaar werd SchuldenlabNL opgericht. De Almelose wethouder Arjen Maathuis was bij die oprichting en zag gelijk kansen voor een afdeling in Almelo. In het Schuldenlab werken diverse organisaties samen, om mensen te helpen die al in de schulden zitten en om te voorkomen dat mensen in de schulden komen.

Fout in systeem

„Er zitten weeffouten in het systeem, waardoor mensen niet geholpen worden maar juist verder in de problemen komen”, zegt Arjen Maathuis. „Dat moeten we aanpakken, om mensen weer toekomstperspectief te bieden.”

Bijstandsfraude

Daarbij kijkt de gemeente ook naar de eigen rol. Heeft iemand bijvoorbeeld bijstandsfraude gepleegd en moet die teveel betaalde bijstand terugbetalen, is de kans groot dat degene de rest van zijn leven in de schulden zit. Weer aan het werk gaan is dan weinig lonend, want het salaris dat boven de grens van de bijstand verdiend wordt, gaat rechtstreeks naar de gemeente als afbetaling. „Wat is dan nog de prikkel om aan het werk te gaan”, vraagt Maathuis zich af. „Je moet mensen stimuleren te gaan werken, door bijvoorbeeld af te spreken dat na het eerste jaar werken een derde van de schuld wordt kwijtgescholden.”

Dit soort initiatieven worden bij het Schuldenlab ontwikkeld. Bij het Schuldenlab Almelo zijn partners aangesloten als de woningstichtingen St. Joseph en Beter Wonen, Asito, Heracles Almelo, Menzis, Bolk Transport en Schuldhulpmaatje Almelo.

Bron: Tubantia.nl

Gerelateerde artikelen

Schulden Monitor 2020 | BKR

Schulden Monitor 2020 | BKR

Met de jaarlijkse Schulden Monitor krijg je inzicht in het financieel welzijn in Nederland. Met de cijfers uit het Centraal Krediet Informatiesysteem ...

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...