Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

’Schuldensituatie bij millennials zorgelijk’

Meer dan 10% van de twintigers heeft een betalingsachterstand. Het hoogste percentage betalingsachterstanden zit in de leeftijd tussen 31-40 jaar. Bijna 12% van de mensen in deze leeftijdscategorie heeft een betalingsachterstand. Dat blijkt uit cijfers van het BKR.

„De schuldensituatie bij twintigers en dertigers is zorgelijk”, zegt Peter van den Bosch, bestuursvoorzitter Stichting BKR. „Willen we deze jongeren financieel beschermen, dan is het noodzakelijk om alle leningen goed in kaart te brengen. Dit is de enige manier om overkreditering te voorkomen.”

Studieschulden

Het BKR mag geen studieschulden registeren, hoewel deze inmiddels €22 miljard belopen. „Dat is méér dan het uitstaande bedrag aan consumptief krediet”, zegt Van den Bosch. Volgens hem blijkt uit onderzoek dat vier op de tien oud-studenten de studieschuld niet opgeeft bij het aanvragen van een nieuwe lening.

Van de leeftijdscategorie van 18-24 jaar heeft al 8% een betalingsachterstand. Naarmate mensen ouder worden, daalt het percentage betalingsachterstanden.

In de eerste helft van 2019 had 6,2% van de Nederlandse consumenten een betalingsachterstand op hun krediet. Dit is gelijk aan het percentage over 2018. In absolute aantallen steeg het aantal mensen met een betalingsachterstand de afgelopen 6 maanden met ruim 5.000 naar ca. 675.000. Bijna 57% van de betalingsachterstanden wordt binnen een half jaar opgelost. Ruim 70% van de betalingsachterstanden is binnen een jaar hersteld.

Bron: Telegraaf.nl

Gerelateerde artikelen

VCMB-ledenlunches 2020

VCMB-ledenlunches 2020

In 2019 is VCMB begonnen met het organiseren van ledenlunches welke als zeer prettig zijn ervaren. Ook in 2020 gaan we door met het organiseren van de...

Roundtable B2B binnen het Creditmanagment

Roundtable B2B binnen het Creditmanagment

Donderdag 13 februari 2020 organiseert VCMB voor haar leden een Roundtable met het onderwerp “B2B ontwikkelingen op het gebied van International Credi...

Activiteitenagenda VCMB

Activiteitenagenda VCMB

De jaarplanning van VCMB voor 2020 kunt u vinden op onze site www.vcmb/agenda.nl Hier vind u alle activiteiten die VCMB dit jaar  gaat organiseren...

© 2020 VCMB Maatwerk software door Way2Web

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...