Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Spookfacturen over niet betaalde app

Uit naam van gerechtsdeurwaarders hebben meerdere mensen valse e-mails ontvangen. In deze e-mails vragen de deurwaarders om een betaling.

Doe je dit niet, want dan wordt er beslag gelegd op je bankrekening.

In de e-mails is te lezen dat de ontvanger een app heeft gekocht in de Google Play Store, maar de factuur hiervoor nog steeds niet is betaald. Het bedrag zou inmiddels zijn opgelopen tot ruim vijfhonderd euro.

In de e-mails staat ook dat de ontvanger gedagvaard zal worden, de gegevens van het dossier en het totale bedrag inclusief bankgegevens van de deurwaarder. Als de ontvanger niet betaalt, zal de gerechtsdeurwaarder beslag leggen op je bankrekening en inkomsten.

Buitenlandse rekeningnummer

De mails zijn onder andere afkomstig van deze e-mailadressen: swiercs-gerechtsdeurwaarders@gmx.net en gerechtsdeurwaarders-urgentie@advalvas.be. De Fraudehelpdesk bevestigt dat deze e-mails nep zijn. Dat kun je bijvoorbeeld zien aan het buitenlandse rekeningnummer dat in de e-mails staat.

Heb je een soortgelijke e-mail ontvangen en twijfel je over de echtheid? Dan kun je altijd contact opnemen met de Fraudehelpdesk.

Bron: Radar

 

Gerelateerde artikelen

© 2020 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...