Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Stappen vooruit in credit management

Verplichte invoering van één Europees betalingssysteem (SEPA) biedt bedrijven ook kansen

Door een combinatie van schaarser werkkapitaal en grotere betalingsrisico’s is credit management hoger op de agenda komen te staan. Tegelijkertijd zijn bedrijven naarstig op zoek naar efficiëntieverbetering. Harmonisering van het Europese betalingsverkeer (SEPA) per 1 februari 2014 kan wat dit betreft ook voordelen opleveren. Dit geldt vooral voor bedrijven die in verschillende Europese landen zaken doen met andere bedrijven. Voor bedrijven die direct aan consumenten verkopen en/of uitsluitend nationaal actieve bedrijven is het directe voordeel gering. SEPA is een wettelijke verplichting die aandacht vereist en kosten met zich meebrengt, maar ook kansen biedt. Naast administratieve vereenvoudiging is een belangrijk voordeel dat exporteurs kunnen overstappen op grensoverschrijdende incasso’s. Dit kan de betalingstermijn van debiteuren beperken. Bedrijven kunnen daarmee hun betalingsefficiëntie verbeteren en hun credit management op een hoger niveau brengen.

In deze editie van Trends in werkkapitaal staan de ontwikkelingen in het Europese betalingsverkeer en de effecten daarvan voor bedrijven centraal.

Deze tijd vraagt om meer aandacht voor cashmanagement

Betalingen staan onder druk doordat afnemers zich in een moeilijker financiële positie bevinden. Tegelijkertijd krijgt kostenefficiëntie een hoge prioriteit. Credit management is hierdoor binnen veel bedrijven terecht hoger op de agenda.

lees meer SEPA

Gerelateerde artikelen

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...