Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Stuur uw vorderingen op date

Veel bedrijven in Nederland laten kansen onbenut wanneer het aankomt op hun incassoportefeuilles. Best gek aangezien het goede voorbeeld tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld is. Het datingbureau, of beter gezegd de datingsite, is steeds meer ingeburgerd in onze samenleving en boekt op basis van informatie goede resultaten.

Hoe dit werkt? De datingsite koppelt het juiste bloemetje aan het juiste bijtje op basis van overeenkomstige kenmerken. Met vorderingen gebeurt dit nog veel te weinig. Ook hier is de ene vordering de andere niet en daarom is het, zeker in het huidige economische klimaat, belangrijker dan ooit om de juiste match tussen vordering en incassobureau te maken.

De match tussen vordering en incassobureau

De dienst Vorderingenbeheer van Focum heeft veel overeenkomsten met een datingbureau en onderscheidt zich hiermee van de markt. U geeft uw vorderingen uit handen aan Focum en wij zorgen voor de juiste match tussen vordering en incassobureau op basis van data. Door het verrijken van de vorderingen met een score kan er gesegmenteerd worden. Op basis van deze segmentatie komt iedere vordering bij het meest geschikte incassobureau terecht en doorloopt het optimale behandeltraject. Naast scoring vindt er ook direct een adres- en telefoonnummerverrijking plaats. Het incassobureau krijgt daardoor een kwalitatief betere vordering en kan op die manier beter zijn werk doen.

Het meest geschikte behandeltraject

Door toepassing van champion challenger strategieën zorgt Vorderingenbeheer voor een continue toetsing van het meest geschikte behandeltraject voor een bepaald type vordering. Op basis van de beschikbare data en ervaringen in het verleden met soortgelijke vorderingen wordt bepaald welke incassopartner het beste zou passen: de ‘champion’. Door toch een percentage van dit type vorderingen uit te zetten bij de andere incassopartijen, de ‘challenger’, meten we continu de prestaties van de champion. Zodra de challenger het beter doet dan de champion ondernemen wij actie en verandert dus de eerste keus. Een ander groot voordeel van deze manier van werken is dat de incassopartijen op deze manier continu worden gestimuleerd om zo goed mogelijk te scoren. Dat levert immers meer vorderingen op.

Niet iedere match is een schot in de roos. Mocht het incassobureau de vordering niet binnen een van tevoren vastgestelde periode innen, dan neemt een volgend incassobureau de vordering over, de zogenoemde second placement. Door meerdere plaatsingsrondes te hanteren, houden wij het rendement op uw vorderingen zo hoog mogelijk.

De voordelen van Vorderingenbeheer

Vorderingenbeheer maakt gebruik van meerdere incassopartijen in Nederland waardoor er altijd een juiste match is tussen vordering en incassobureau. Als onafhankelijke partij houden wij de prestaties op uw vorderingen in de gaten, om zo het beste resultaat eruit te halen. Andere belangrijke voordelen van de dienst zijn:

 • Scherpere incassotarieven
 • Scoring & segmentatie
 • Champion challenger strategieën
 • Drie plaatsingsrondes
 • Eén contactpersoon
 • Schuldbewaking
 • Toegang tot verschillende incassopartners
 • No cure no pay mogelijkheden

Meer inzicht en grip

Ongeacht het aantal incassopartijen dat bezig is met uw vorderingen of de fase waarin uw vorderingen zich bevinden, heeft u binnen het Vorderingenbeheer platform altijd volledig inzage in de status van de vorderingen in een gelijk formaat. U kunt dus appels met appels vergelijken!

Binnen het platform krijgt u de beschikking over de meest uitgebreide rapportages op basis waarvan u grip houdt op uw vorderingen en ook echt inzicht krijgt in uw portefeuille. U heeft de volgende overzichten tot uw beschikking:

 • De stand van zaken per opdrachtgever, portefeuille en incassopartner
 • Standaard KPI rapportages op drie pijlers:
 • Rendement
 • Doorlooptijd
 • Contract/SLA afspraken
 • Rapportages van overzicht naar detail (drill down)
 • Inzicht via verschillende dimensies en invalshoeken
 • Maatwerk mogelijk, bijvoorbeeld rendement per verkoopkanaal, type afnemer of productcategorie

Verhoog uw rendement

Door data toe te voegen aan uw vorderingen en die kennis slim te gebruiken kunt u het rendement op uw vorderingen aanzienlijk verhogen. Vorderingenbeheer geeft u daarnaast de mogelijkheid om veel efficiënter om te gaan met vorderingen. Met andere woorden, uw vorderingen op date sturen is helemaal zo gek nog niet!

Bent u geïnteresseerd in Vorderingenbeheer? Neem dan contact op met Focum via 088 – 730 65 00 of info@focum.nl.

Gerelateerde artikelen

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...