Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Te veel mensen met betalingsachterstanden

Minister Wopke Hoekstra van Financiën vindt dat te veel mensen spullen op afbetaling kopen. Het aantal Nederlanders dat daardoor een betalingsachterstand heeft is volgens Hoekstra ‘onacceptabel hoog’. Dat moet snel veranderen.

Hoekstra geeft webwinkels een jaar de tijd om orde op zaken te stellen. Daarna is hij van plan zelf maatregelen te nemen, zo schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.

Mensen die zich in de schulden werken door via internet op afbetaling spullen te kopen, moeten volgens de minister beschermd worden.

Problematische schulden

“Vaak gaat het om mensen die al problematische schulden hebben”, zegt Hoekstra in de krant. “Die dreigen door deze kredieten van de regen in de drup te raken.”

Hoe de webwinkels ervoor moeten zorgen dat minder mensen op de pof kopen, is niet duidelijk. Vorig jaar pleitten meerdere partijen in de Tweede Kamer er ook al voor dat mensen met schulden sneller kunnen worden geholpen.

Nederlanders en schulden

Uit het jaarlijkse European Consumer Payment Report bleek eind vorig jaar dat Nederlanders weliswaar een hoge hypotheekschuld hebben, maar het verder juist goed doen op het gebied van schulden.

Minder dan een op de zes Nederlanders heeft de afgelopen zes maanden geld geleend, of zijn creditcardlimiet bereikt, om rekeningen te kunnen betalen. Dat is het laagste percentage van Europa.

Bron: RTL Nieuws

Gerelateerde artikelen

MODINT Credit & Finance nieuw lid bij VCMB

MODINT Credit & Finance nieuw lid bij VCMB

MODINT Credit & Finance is een EU-onderneming op het gebied van creditmanagement en marktleider in de sector van mode en textiel binnen Europa. Wi...

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...