Terugblik conferentie NVI – VCMB

Inmiddels al weer een tijdje geleden. Een succesvol event hebben we gehad op 25 januari j.l.

Feedback van een aantal deelnemers hebben we hierbij samengevat. Inspirerend en dus reden tot een vervolg volgend jaar.

“De dynamiek tussen de voorzitters tezamen met inspirerende sprekers gaf zo’n boost van energie en informatie dat ik niet kan wachten tot de volgende keer”. Dat gaf EDR terug na de nieuwjaarsconferentie die wij onlang samen met NVI hebben georganiseerd. Met het thema ‘verbinden via creditmanagement’ en een diversiteit aan sprekers hoopte we op een flinke dosis inspiratie. En dat is gelukt.

Lees hier de terugblik van een aantal van onze aanwezige leden.

Flanderijn aan het woord:

Op 27 januari van dit jaar hebben de VCMB en NVI samen het nieuwe jaar ingeluid! De workshop van Jasper Labohm (Groepsproducteigenaar bij Bol.com) over hoe je prioriteiten kunt stellen wanneer de vraag het aanbod overstijgt, was een inspirerend begin van het jaar! Professor Reinout Wibier (Privaatrecht aan de Universiteit Twente) liet ons zien dat de manier waarop schuldeisers omgaan met schulden net zo belangrijk is als hoe schuldenaren ermee omgaan. Ten slotte nodigde Jacco Vonhof (voorzitter van MKB Nederland) ons uit om problemen vooral vanuit een ondernemersperspectief op te lossen, waarbij oplossingen en procedures gebaseerd op vertrouwen en gunnen zorgen voor bloeiende en flexibele bedrijven.

BVCM aan het woord:

Op donderdag 25 januari waren wij met een selectie medewerkers van BVCM vertegenwoordigd bij het eerste NVI/VCMB event. Een supertoffe middag met goede gastsprekers in het Aviodrome in Lelystad, het werd een bijzondere middag met nieuwe inzichten en de samenwerking en raakvlakken tussen de verenigingen kwam goed naar voren.

Experian aan het woord:

De conferentie van de NVI gezamelijk met de VCMB  vond ik erg nuttig. De schulden en incasso problematiek werden werkelijk van verschillende kanten belicht en daarbij kwam maar weer eens naar voren hoe belangrijk het is om eens in de zoveel even met vakgenoten bij elkaar te komen en tot nieuwe ideeën en inzichten te komen. Verder een goed netwerkt event. Ik hoop dat jullie vaker dit soort gezamelijke events organiseren.

 Allianz Trade aan het woord:

Onlangs heb ik mijn eerste VCMB meeting bijgewoond. Het was een interessante dag met leerzame (en zéér goede) sprekers.

Leuk om op deze manier connecties te leggen binnen de interessante wereld van creditmanagement. Het leverde verrassende inzichten op over sociaal incasso en de werkwijze van andere bedrijven in het kader van ‘verbinden via creditmanagement’. Het eindigde met een leuke paneldiscussie. De locatie was top en leuk gevonden! Ik kijk uit naar het volgende evenement.

VMP Partners aan het woord:

De bijeenkomst was met recht verbindend want gezamenlijk met de NVI. Maar er werd ook een verbinding bevestigd met MKB Nederland (die op zijn beurt weer de her-verbinding zocht met de NVI).

De sprekers waren dynamisch en divers. Een haast pastorale visie op credit management en incasso bracht ‘verlichting’ in de zaal (helaas geen warmte 😊) en is een bijeenkomst in deze vorm zeker voor herhaling vatbaar.

Tot volgend jaar!!