Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Tijdwinst schuldhulpverlening door samenwerking

De meeste Nederlanders met problematische schulden hebben ook schulden bij overheidsinstanties, zoals de Belastingdienst, DUO of het CJIB. Vereniging van schuldhulpverleners NVVK heeft met deze diensten afgesproken dat zij allemaal op dezelfde snelle manier gaan werken.

Dat maakt de Nederlandse vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren NVVK bekend. Dinsdag sluit de vereniging een akkoord met de Belastingdienst, UWV, CJIB, Sociale Verzekeringsbank, CAK en DUO. De samenwerking start op 1 juli.

Tijdwinst

De zes overheidsdiensten gaan in contact met een NVVK-schuldhulpverlener allemaal gebruik maken van dezelfde snelle procedure, zegt Auke Schouwstra, woordvoerder van de NVVK.

„Dat kan weken tijdwinst opleveren. Schuldhulpverleners hebben minder administratief gedoe en houden hierdoor meer tijd over om de problemen écht aan te pakken en het gedrag te veranderen.”

De meeste schuldhulpverleners zijn aangesloten bij de vereniging, zegt Schouwstra. „In 85% van de gemeenten zijn we actief.”

Tienduizenden Nederlanders

Jaarlijks melden zich 86.000 mensen voor schuldhulpverlening. Bij 40.000 van hen komt een regeling tot stand. Zij hebben bijna allemaal (ook) schulden bij de overheid.

Voor de overheidsdiensten biedt samenwerking ook voordelen. Zij zijn minder tijd kwijt aan het reageren op voorstellen om tot een betalingsregeling te komen.

Bron: Telegraaf.nl

Gerelateerde artikelen

Achterstallige betalingen stijgen met 75%

Achterstallige betalingen stijgen met 75%

Sinds de uitbraak van het coronavirus moeten veel bedrijven langer wachten op betaling. Een jaar geleden was 32% van de facturen van Nederlandse bedri...

© 2020 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...