Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Tips VCMB

Tip 1:

Doe voortdurend onderzoek naar de kredietwaardigheid van een afnemer. Bij een hoger risico of indien er onvoldoende gegevens beschikbaar zijn, moet je passende maatregelen nemen. Pas bijvoorbeeld altijd actuele leveringsvoorwaarden toe.

Tip 2:

Signaleer betalingsachterstanden tijdig en onderneem direct de juiste actie. Ga in gesprek met je klant en bespreek alternatieven (bijvoorbeeld vooraf facturen). Maak indien mogelijk een vuist met andere leveranciers.

Tip 3:

Maak duidelijke afspraken met het incassobureau over het ophogen van kosten binnen het incassotraject en leg die contractueel vast.

Tip 4:

Een (krediet)verzekering kan helpen om een leverancier te worden van klanten die een beroep doen op uw handelskrediet voor financiering. Tevens kan deze verzekering de mogelijkheid op het verkrijgen van een bankfinanciering verbeteren.

Tip 5:

Groeien kan met de juiste informatie over het vermogen van uw klanten en het hebben van een veilige en gezonde cashflow. Het hebben en/of inhuren van goed financieel personeel is hierbij een voorwaarde.

Gerelateerde artikelen

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...