Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

De totale waarde van achterstallige facturen in Nederland is gestegen

Achterstallige B2B-facturen (%)

De totale waarde van achterstallige facturen in Nederland (33,7%) steeg met bijna een procentpunt ten opzichte van een jaar geleden. Het blijft echter wel ver onder het regionale gemiddelde van 41%.

  • Achterstallige betalingen in Nederland

    Laattijdige betalingen werden in Nederland (92,4%) vaker gemeld dan in West-Europa in haar geheel (87,8%). Het percentage achterstallige B2B-facturen van leveranciers dat in

  • Nederland werd gemeld, is ook hoger dan de cijfers uit het onderzoek van vorig jaar (88,2%).
  • Bijna een derde van de betalingen in Nederland (33,7%) verwerd tot achterstallige facturen. Dit is aanzienlijk minder dan het West-Europese gemiddelde van 41%.
  • In 2017 bedroeg het cijfer voor Days Sales Outstanding (DSO) dat door de respondenten in Nederland werd opgegeven gemiddeld 41 dagen. Dit gemiddelde DSO is een dag korter in vergelijking met 2016 en drie dagen korter dan het regionale gemiddelde.
  • Terwijl de meeste respondenten in Nederland (69,3%) geen verandering in hun jaarlijkse gemiddelde voor DSO anticiperen, verwacht een kleiner percentage van de Nederlandse respondenten (13,3%) dan in West-Europa in haar geheel (19,1%) een stijging.

Bron : Atradius

Gerelateerde artikelen

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...