Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

VCMB Round table “Een betere klantervaring door middel van kunstmatige intelligentie”

Op 17 mei organiseerde het VCMB een Round table “Een betere klantervaring door middel van kunstmatige intelligentie” met Gijs van de Nieuwegiessen bij Coface in Breda.

AI betrouwbare waarde

Artificial intelligence (AI) of te wel kunstmatige intelligentie kan van grote en betrouwbare waarde zijn voor creditmanagement onderdelen.

In de toekomst gaat het werken veranderen. We willen er geen ‘apps’ bij, maar we willen wel gebruik maken van de extra mogelijkheden die bepaalde apps bieden. AI-bots zullen worden toegevoegd aan bestaande apps om deze nog gebruikersvriendelijker te maken. Daarnaast zullen we nog meer gebruik maken van beeld en spraak als vervanger van het toetsenbord en de muis.

AI is een algoritme, het is verre van zelfbewust en niet zelflerend. AI bestaat uit én train je a.d.h.v. een grote hoeveelheid data die zelf toegevoegd wordt aan het bewuste AI-bot. Hoe meer data is toegevoegd, hoe nauwkeuriger de AI-bot wordt. Op basis van alle data kan AI een antwoord geven dat tot 99% juist is.

Human Assisted AI

In de toekomst zullen mensen en AI samenwerken: Human assisted AI. Mensen willen 24/7 kunnen reageren of contact opnemen met een bedrijf. Via AI wordt de eerste reactie gegeven, bij afwezigheid zal AI de mogelijkheid bieden om op het voor jou gewenste tijdstip teruggebeld te worden door een medewerker.

Van de gemiddelde 50 apps in je mobiel, worden er maar zeven gebruikt. AI biedt mensen de mogelijkheid om via het door hen gewenste social media kanaal te reageren, zonder daarvoor eerst een nieuwe app te hoeven installeren.

Steeds vaker komt het voor dat mensen niet willen bellen, maar het liever online oplossen. Hier kan AI een grote uitkomst bieden. AI brengt je direct bij bijv. het juiste schadeformulier, terwijl als je op de website zoekt er een hele keuze lijst is. AI wordt al veel toegepast in de B2C, maar ook op B2B vlak is de meerwaarde van AI groot. Wat als je een kredietaanvraag kunt realiseren in 3 minuten…..?

VCMB Round tables

Het VCMB organiseert maandelijks een round table voor haar leden over een specifiek onderdeel van het vakgebied, innovaties, of wetgeving. Meer informatie

Gerelateerde artikelen

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...