Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Focum en Vesting Finance worden deel van Arrow Global

Op 1 april 2016 heeft Arrow Global Group PLC de acquisitie van InVesting aangekondigd. InVesting, bestaande uit Vesting Finance en Focum, is het grootste credit management en financial servicing bedrijf in Nederland en België en wordt overgenomen van HAL Investments B.V.. De definitieve afronding van de overname, onder andere onderhevig aan goedkeuring door de AFM, wordt in het tweede kwartaal van 2016 verwacht.

Arrow Global Group

Arrow Global Group is een Engels beursgenoteerd bedrijf dat internationaal actief is op het gebied van financial servicing en credit management. Arrow Global neemt 100% van de aandelen over van de huidige aandeelhouders; Vesting Finance en Focum worden daarmee onderdeel van de Arrow Global Group. Met de overname van InVesting ontwikkelt Arrow Global zich tot een echte Europese speler met activiteiten in Groot-Brittannië, Portugal, Frankrijk en nu ook in Nederland en België.

Groei Vesting Finance & Focum

Arrow Global gelooft in de toekomst van Vesting Finance en Focum. De overname zal een belangrijke impuls geven aan de strategische ontwikkeling van Vesting Finance en Focum in de Nederlandse en Belgische markt.

“Wij zijn ervan overtuigd dat de overname door Arrow Global een zeer positieve ontwikkeling voor ons bedrijf betekent.” zegt Joost van Rens, CEO van InVesting. “We hebben in de afgelopen tijd het management van Arrow Global goed leren kennen en zijn van mening dat Arrow Global een zeer goede strategische aandeelhouder is die over de middelen beschikt om Vesting Finance en Focum verder te helpen groeien. Dit zorgt ervoor dat we op korte termijn meer kunnen investeren in de Nederlandse en Belgische markt, waardoor we op lange termijn onze positie kunnen versterken.”

Vesting Finance

Vesting Finance is marktleider op het gebied van credit management en financial servicing. Wij zorgen voor financiële vitaliteit en groei van ondernemingen en zijn specialist in het voorkomen en terugdringen van betaalachterstanden. 500 Professionals, bijgestaan door flexibele IT systemen, ondersteunen in alle fasen van het proces van klantacceptatie tot en met betaling. De slimme inzet van data maakt dat wij hierin bijzonder succesvol en efficiënt zijn.
Wij versterken de teams van onze opdrachtgevers waar nodig, adviseren, of nemen het volledige beheer (BPO), of onderdelen ervan uit handen.

Focum

Focum is één van de marktleiders op het gebied van data- en risicomanagement. In de afgelopen jaren zijn wij doorgegroeid tot een bedrijf dat diverse oplossingen biedt op het gebied van marketing, klantbeheer, risico-overname en creditmanagement. Wij bieden intelligente en innovatieve oplossingen die bedrijven helpen het maximale rendement uit hun klantrelatie te halen.

Onze experts helpen toonaangevende bedrijven de juiste klanten te bereiken en te accepteren. Daarnaast adviseren wij op het gebied van marketing intelligence, data quality en incassomanagement.

Arrow Global

Arrow Global is marktleider op het gebied van koop en beheer van kredietportefeuilles. Zij kopen dossiers van o.a. retail banken, credit cards en telecombedrijven. Bij Arrow Global werken ongeveer 1.400 mensen in de UK, Portugal, Frankrijk en nu ook de Benelux. Arrow Global heeft een jaaromzet, inclusief InVesting, van ~£220 mln (€253 mln).

bron: Vesting Finance & Focum

Gerelateerde artikelen

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

In 2005 begon Buckaroo als Payment Service Provider in Nederland. In 2020 opende Buckaroo een kantoor in België. Buckaroo was de eerste aanbieder van ...

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...