Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Vooruitblik VCMB Beleid 2018

Tijdens onze door 10FORIT prima georganiseerde nieuwjaarsborrel hebben we kort stilgestaan bij de centrale thema’s van ons beleidsplan 2018-2020. Als een rode draad loopt daar de komende jaren het VCMB Waardenonderzoek doorheen. De eerste fase, het verzamelen van feiten en cijfers, is momenteel in voorbereiding. We oriënteren ons op een onderzoekspartner uit de accountancy. Daarvoor zijn we in gesprek met drie gerenommeerde kantoren. Een lid van de VCMB-raad en een bestuurslid voeren samen het gesprek om de juiste partner te vinden. Op korte termijn hoort u hier meer over. Voor de tweede fase van het onderzoek proberen we in gesprek te komen met een universiteit. Ook daarover later meer.

Rondetafelbijeenkomsten

Afgelopen jaar zijn we gestart met rondetafelbijeenkomsten over onderwerpen die belangrijk zijn of worden voor creditmanagement. Onderwerpen zoals Blockchain, Kunstmatige Intelligentie en de Algemene Verordening Gegevensbescherming kwamen daarbij aan de orde. Daar gaan we de komende jaren mee door, maar in een iets gewijzigd gezelschap. We nodigen daarbij graag uw collega’s uit die functioneel betrokken zijn bij het onderwerp. Voor een bijeenkomst over het aantrekken van nieuw talent, zijn uw en onze HRM collega’s van harte uitgenodigd. We gaan met elkaar in gesprek over het Payment Service Directive 2, waarvan we denken dat uw ICT collega’s daarbij zouden moeten zijn. Binnenkort willen we tijdens een bijeenkomst de kansen en mogelijkheden van een VCMB Gedragscode voor de AVG bespreken. Daarbij verwelkomen we graag uw Functionaris Gegevensbescherming of Compliance officer.

Introducees

We kregen regelmatig verzoeken of bij die rondetafelbijeenkomsten een introducee mocht worden meegenomen. Een klant of adviseur bijvoorbeeld. Dat lijkt ons een goed idee om komend jaar mee te gaan experimenteren. Dat brengt misschien wel met zich mee dat we vanwege de toegenomen belangstelling soms moeten uitwijken naar een externe locatie. Terwijl we de bijeenkomsten bij onze leden zelf een echte meerwaarde vinden hebben. We gaan zien hoe dit uitpakt.

Website

Onze website is aan onderhoud toe. Daar hebben we budget voor opzij gezet. Zou goed zijn als de marketing (communicatie) mensen van onze leden daarbij betrokken worden. We vragen geen langdurig commitment, maar willen juist door een projectmatige aanpak het tijdsbeslag beperkt houden. Als uw organisatie dat ook belangrijk vindt, graag een bericht naar Nynke@vcmb.nl dan volgt op korte termijn een uitnodiging.

Gerelateerde artikelen

Aantal faillissementen in mei gedaald

Aantal faillissementen in mei gedaald

Rechtbanken hebben in mei 185 faillissementen uitgesproken. Dit zijn er 19 minder dan in april en 207 minder in vergelijking met dezelfde periode vori...

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...