Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Webinar VCMB Creditmanagement Waardenonderzoek 2020 “De economische waarde van Creditmanagement”
i.s.m. Credit Expo op 25 november a.s.

Het beeld dat de buitenwereld van het creditmanagementvak heeft is eendimensionaal en gebaseerd op vooroordelen die in het verleden zijn ontstaan. Ongecontroleerd incassokosten in rekening brengen en wurgmethoden om betaling af te dwingen zijn daar lang achterhaalde voorbeelden van. Dat achterhaalde imago heeft een negatieve invloed op allerlei gebieden. Het beïnvloedt de besluitvorming in de politiek, belemmert het aantrekken van nieuw talent, beperkt ons verdienmodel en toegang tot bronnen om beter en effectiever te werken. VCMB heeft als tegenwicht SEO Economisch Onderzoek opdracht gegeven om de economische en maatschappelijke waarde van creditmanagement in de breedte van het vak in kaart te brengen. Zo’n overzicht bestond nog niet en is uniek voor de branche.

Het VCMB Creditmanagement Waarden Onderzoek 2020 laat op basis van de waardeketen van de creditmanagementsector zien op welke manier de sector opereert, welke deelspecialisaties er te onderscheiden zijn en hoe deze waarde toevoegen aan de Nederlandse economie. Op basis van een enquête onder de leden van de VCMB, deskresearch en CBS-microdata is tevens de totale omvang van de sector in termen van omzet, winst en werknemersaantal in kaart gebracht. Zowel het Business2Business, als het Business2Consumer segment zijn onderzocht.

Centrale vraag is welke waarde de creditmanagementsector vertegenwoordigt voor de Nederlandse economie? Op welke wijze en via welke activiteiten voegt de creditmanagementsector waarde toe aan de Nederlandse economie? Hoe groot is de directe bijdrage in termen van omzet, winst en werkgelegenheid van de sector zelf? Hoe groot is de indirecte bijdrage van de sector in termen van teruggevorderde bedragen en een betere risico afweging?Het VCMB staat voor het Verbond van Credit Management Bedrijven. Het verbond verenigt organisaties die gespecialiseerd zijn in één of meer deelgebieden van creditmanagement. VCMB stelt zich ten doel creditmanagement en haar toepassingen te stimuleren en professionaliseren.

Voor wie is dit webinar interessant?

Dit webinar is interessant voor iedereen die actief is – of wil worden – in creditmanagement en meer wil weten over de creditmanagement waardeketen, de krediet- en betalingsrisico’s per type product/dienst en de prestatie indicatoren van de verschillende creditmanagement disciplines.

Programma

  • 15.30 uur: Resultaten VCMB Creditmanagement Waardenonderzoek 2020 door Dick Kruiswijk en Herman Peeters, VCMB
  • 16.30 uur: Vragen en discussie door Jan Heinen, moderator

 

 

Gerelateerde artikelen

VCMB verwelkomt Graydon als nieuw lid

VCMB verwelkomt Graydon als nieuw lid

Graydon gelooft dat transparantie het vertrouwen tussen zakenpartners versterkt. Als ondernemingen een goed beeld hebben van de opportuniteiten die er...

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

In 2005 begon Buckaroo als Payment Service Provider in Nederland. In 2020 opende Buckaroo een kantoor in België. Buckaroo was de eerste aanbieder van ...

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...