Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Werkloosheid in december weer gedaald

Er waren in december, ondanks het ingaan van de lockdown, minder mensen werkloos dan in de maanden ervoor. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. In totaal waren er 368.000 mensen werkloos. Dat komt neer op 3,9 procent van de beroepsbevolking.

De harde lockdown, met winkelsluiting, ging half december in. Dit is de eerste keer dat er werkloosheidscijfers komen over een periode die (deels) in de harde lockdown viel.

De afgelopen maanden daalde de werkloosheid, na een korte stijging voor de zomer. Vorige maand noemde hoofdeconoom Peter Paul van Mulligen van het CBS het nog “een tikje mysterieus” dat ook in november, toen er al coronabeperkende maatregelen golden, de werkloosheid daalde.

Wel is de werkloosheid nog hoger dan voor de coronacrisis. Toen waren er zo’n 275.000 mensen die werk zochten.

Weinig faillissementen

Wat meespeelt bij de relatief beperkte werkloosheidscijfers van de afgelopen maanden, zijn de grote economische steunpakketten voor bedrijven. Die helpen om te voorkomen dat ondernemers hun personeel op grote schaal ontslaan en de werkloosheid stijgt. Via de belangrijkste maatregel, de loonsteun, werden in de periode oktober tot en met december de salarissen van zo’n 1,3 miljoen mensen uitbetaald.

Mede vanwege de steunpakketten zijn er ook minder bedrijven failliet gegaan: in 2020 het laagste aantal sinds 2000. Faillissementen en werkloosheid gaan vaak hand in hand.

Bron: NOS.nl

Gerelateerde artikelen

VCMB verwelkomt Graydon als nieuw lid

VCMB verwelkomt Graydon als nieuw lid

Graydon gelooft dat transparantie het vertrouwen tussen zakenpartners versterkt. Als ondernemingen een goed beeld hebben van de opportuniteiten die er...

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

In 2005 begon Buckaroo als Payment Service Provider in Nederland. In 2020 opende Buckaroo een kantoor in België. Buckaroo was de eerste aanbieder van ...

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...