Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Wordt de toegang tot het recht voor MKB-bedrijven verbeterd?

Tweede Kamerlid Van Nispen heeft de volgende vragen aan Minister Dekker gesteld betreffende de hoogte van het griffierecht voor vorderingen waar het MKB doorgaans mee van doen heeft:

Vraag 1
Wat is uw reactie op het bericht dat nu ook twee coalitiepartijen stellen dat de griffierechten voor het midden- en kleinbedrijf in Nederland aan de hoge kant zijn en de toegang tot het recht belemmeren? Wat doet u met de oproep dat daar verandering in moet komen?

Vraag 2
Bent u bereid op dit punt met een nadere analyse te komen en daarbij ook te betrekken de eerdere motie-Van Nispen c.s. en eerdere voorstellen op dit punt, gelet ook op de reeds uitgewerkte scenario’s en de recente oproep vanuit de branche én vanwege deze opinie van twee van uw coalitiepartijen om vervolgens nog vóór de begrotingsbehandeling met een voorstel te komen om de toegang tot het recht voor het midden- en kleinbedrijf te verbeteren? Kunt u uw antwoord toelichten?

Bron: Tweedekamer

Gerelateerde artikelen

Economisch beeld minder gunstig

Economisch beeld minder gunstig

Het conjunctuurbeeld volgens de Conjunctuurklok van het CBS is in september minder gunstig dan een maand eerder, meldt het CBS. ...

Minnelijk schuldhulptraject moet beter

Minnelijk schuldhulptraject moet beter

Gemeenten moeten de mogelijkheden van de Wet schuldsanering natuurlijke personen (Wsnp) beter benutten. Niet alle gemeenten maken daar nu optimaal geb...

© 2019 VCMB Maatwerk software door Way2Web

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...