Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Media

 

Haagse Commissie VVCM & VCMB: Verkort deponeringstermijn om faillissementsfraude aan te pakken

Eenvoudige aanpassing in wet kan hoop financiële malheur voorkomen
Rotterdam, 21 augustus 2015 – Hoewel het aantal faillissementen dit jaar daalt, zijn ondernemers in Nederland nog te vaak slachtoffer van faillissementsfraude. Bij maar liefst een kwart tot een derde van alle faillissementen is sprake van fraude, blijkt uit onderzoek van hoogleraar faillissementsfraude prof. mr. Tineke Hilverda. Ondanks de enorme schade, schiet de aanpak van faillissementsfraude ernstig tekort.

Lees het volledige Persbericht

 

Credit managers pleiten voor meer toezicht op incassobranche

Merendeel bezorgd over malafide incasso-organisaties
Rotterdam, 29 mei 2015 – Credit managers in Nederland zijn bezorgd over incassobureaus die niet aan de regelgeving voldoen. Maar liefst 64% van de Nederlandse credit managers maakt zich zorgen over malafide organisaties op de incassomarkt. Om deze incassobureaus te weren, pleiten zij voor meer overheidstoezicht op de incassobranche. Volgens twee op de drie credit managers (65%) doet de overheid nog te weinig om onbetrouwbare incassobureaus aan te pakken.

Lees het volledige Persbericht

 

 
 

Onderzoek VCMB: maak faillissementsfraude openbaar

Utrecht, 6 november 2014 – Het faillissement van fraudeurs moet openbaar gemaakt worden, vinden Nederlandse credit managers. Dat is effectiever dan het wetsvoorstel van minister Opstelten, waarmee een doorstart na een faillissement eenvoudiger wordt gemaakt. Het afgelopen jaar werd ruim een kwart van de Nederlandse credit managers met faillissementsfraude geconfronteerd.
Dat blijkt uit de Creditmanagement Trendmeter 2014, een jaarlijks onderzoek van het Verbond van Creditmanagement Bedrijven (VCMB) onder bijna 100 Nederlandse creditmanagers van Nederlandse organisaties.

Lees het volledige Persbericht

Ondanks slechte betaalmoraal gaan organisaties minder achter hun geld aan

Kosten voor innen van onbetaalde rekeningen wegen niet altijd op tegen opbrengst
Rotterdam, 4 november 2014 – Credit managers van Nederlandse bedrijven zien hun rekeningen weer later betaald worden: gemiddeld 29 dagen na de vervaldatum. Vorig jaar meldden zij nog een daling van gemiddeld 32 dagen naar 26 dagen na vervaldatum.
Opvallend is dat Nederlandse credit managers de betaalmoraal van zowel de nationale overheid als lokale overheden nog steeds vaak als matig of slecht beoordelen.

Lees het volledige Persbericht

 
© 2020 VCMB Maatwerk software door Way2Web

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...