Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Kabinet wil opstapeling boetes voorkomen voor mensen met schulden

Mensen die hun boetes wel willen betalen maar dat door problematische schulden niet kunnen, krijgen voortaan meer ademruimte. Dat schrijft het ministerie van Veiligheid en Justitie dinsdag. Mensen die vanwege schulden hun boetes niet kunnen betalen kunnen aanspraak maken op een noodstopprocedure bij het Centraal Justitieel Incassobureau (CJI), waarmee ze een noodstop van maximaal vier maanden kunnen krijgen.

Met de noodstopprocedure, die per 1 april ingevoerd zal worden, wil het ministerie voorkomen dat mensen die al met hoge schulden kampen nog verder in de problemen komen.

“Met deze nieuwe procedure snijdt het mes aan twee kanten. Het punitieve karakter van boetes blijft overeind staan. Maar we bieden mensen ook een kans om met schuldhulpverlening hun leven weer op de rails te krijgen”, schrijft minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming.

De noodstopprocedure geldt dus voor mensen die boetes niet kunnen betalen en waarbij er voorlopig geen uitzicht is op betaling. De persoon die de noodstop heeft aangevraagd, moet zich vervolgens bij de gemeente melden voor schuldhulpverlening. Wordt deze hulp gestart, dan kan de noodstop met nog eens acht maanden worden verlengd. Als dat wordt gedaan, schaft het CJI de boete-inning af en worden er geen nieuwe verhogingen opgelegd. Boetes worden na de noodstop in termijnen afbetaald.
Bron: Nu.nl

Gerelateerde artikelen

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...